Un spaniol în vârstă de 112 ani a fost desemnat cel mai bătrân bărbat din lume


Cel mai în vârstă bărbat din lume locuiește în Spania și se numește Saturnino de la Fuente Garcia. Acesta a fost înregistrat recent în Cartea Recordurilor. 

Tag-uri:

Pe 10 septembrie, un rezident al Spaniei a primit certificatul care atestă că este cel mai în vârstă bărbat din lume, din partea reprezentanților Guinness World Records. Saturnino s-a născut la 11 februarie 1909 în Puente Castro, o zonă din nord-vestul Spaniei.

Vorbind despre secretul longevității sale, bărbatul susține că a dus o viață liniștită. Datorită staturii sale mici (150 cm), a scăpat de bătăliile din războiul civil spaniol, care au început în 1936. A petrecut acei ani lucrând ca cizmar. În ciuda vremurilor dificile, bărbatul a devenit în curând destul de faimos în zona sa natală. A creat încălțăminte pentru armată și și-a extins treptat afacerea. Spaniolul era considerat cel mai faimos cizmar din regiune.

În timpul liber, bărbatul s-a dedicat unui alt hobby - fotbalul. În tinerețe, Saturnino a jucat pentru echipa locală.

În 1933 s-a căsătorit cu Antonina Barriol Gutierrez, cu care a trăit o viață lungă și fericită. Cuplul a avut șapte fiice și un fiu, care, din păcate, a murit în copilărie. Acum una dintre fiicele sale și soțul ei au grijă de Saturnino. Familia sa numeroasă mai este alcătuită din 14 nepoți și 22 de strănepoți.

Sursă foto: Instagram

Vezi și: Share în bucate cu Alex Petricean - Scovergi cu avocado, prune sau cașcaval afumat

related posts

Modifică setările cookies