Vedete care şi-au recunoscut tulburările psihice. Principalele cauze


Deteriorarea sănătăţii mintale e o provocare enormă cu care se confruntă societatea în ultimii ani. Factorii genetici, stresul din activitatea zilnică şi experienţele de viaţă traumatizante sunt cei mai importanţi factori care pot duce la tulburări de ordin psihic. 


Din cauza mediatizării intense de care au parte, celebrităţile par să fie mai expuse la aceste boli decât oamenii simpli, iar recunoaşterea problemelor e primul pas spre vindecare. Iată o listă scurtă de vedete cărora nu le-a fost jenă să admită că suferă sau au suferit din punct de vedere mental.

Citeste si: Britney Spears sufera de probleme psihice si deficit de concentrare. Cum ii afecteaza acest lucru prestatia ei ca jurat intr-un show de talente

*Cântăreţul Aaron Carter (31 de ani) e ultimul nume mare intrat în această categorie. În urmă cu o lună, artistul a mărturisit că ia o sumedenie de pastile pentru a se trata de personalitate multiplă, schizofrenie şi anxietate. ,,Asta e realitatea, n-am nimic de ascuns”, a spus Carter.

*Tulburarea bipolară presupune episoade de depresie majoră şi afectează aproximativ 3 la sută din populaţia globului. Cele mai cunoscute personaje care au avut de-a face cu aşa ceva sunt artistele Demi Lovato, Mariah Carey şi Sinead O'Connor, precum şi actorii Mel Gibson, Jean-Claude Van Damme şi Catherine Zeta-Jones.

 

*Fibromialgia cauzată de stres sau de evenimente dureroase din trecut e o maladie cronică destul de întâlnită şi greu de diagnosticat, caracterizată prin dureri în tot corpul însoţite de o stare generală deteriorată. Lady Gaga (violată la 19 ani), Charlize Theron (a cărei mamă l-a împuşcat mortal pe tatăl artistei, ca reflex de  autoapărare) şi Ariana Grande (martoră la atentatul de la Manchester din 2017) sunt cele mai elocvente exemple. De asemenea, chiar dacă n-a fost diagnosticat oficial cu fibromialgie, prinţul Harry a recunoscut că, timp de mai mulţi ani, a fost ,,distrus” de moartea mamei sale, prinţesa Diana.

*Tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) e o altă afecţiune mentală care induce sentimente repetate de teamă şi îngrijorare faţă de diverse aspecte din viaţa cotidiană. Astfel, vedete ca Leonardo Di Caprio, Jessica Alba, Justin Timberlake, David Beckham sau chiar preşedintele american Donald Trump au fel de fel de ,,obsesii” din cauza cărora pot ajunge uşor la atacuri de panică.

FULLSCREEN
Vedete care şi-au recunoscut tulburările psihice. Principalele cauze
  • /

related posts