Video frisonant. Un cercetător vorbind despre ”accidente” și lilieci vii într-un laborator din Wuhan


Conform unui nou raport, laboratorul din China suspectat de declanșarea pandemiei de Covid-19 ținea în incintă lilieci vii - chiar dacă investigatorii OMS au susținut contrariul. 

Tag-uri: #Wuhan #lilieci

Clipul video, care a fost difuzat duminică de Sky News Australia, pare că a fost filmat în incinta laboratorului și arată o serie de cuști cu lilieci vii.

Coordonatorul grupării Drastic, care caută în mod independent originea pandemiei, a dat spre publicare postului TV respectivele imagini. 

Coordonarul are drept pseudonim Billy Bostickson, din motive de securitate, și a insistat pe informația că liliecii erau găzduiți în laboratoarele din Wuhan. 

 

Clipul video cu liliecii contrazic afirmațiilor făcute de un membru al Organizației Mondiale a Sănătății, Peter Daszak, care a vizitat locul la finalul lunii ianuarie. 

 

 

Peter Daszak, un zoolog britanic, a declarat inițial că e o conspirație să sugerezi că Wuhan Institute of Virology ar ține lilieci vii. Într-un mesaj pe Twitter, postat în decembrie 2020, acesta a scris: ”Niciun liliac nu a fost trimis la laboratorul din Wuhan pentru analiza genetică a virușilor colectați pe teren. Nu așa funcționează știința. Noi colectăm mostre de la lilieci, le trimitem la laborator. Le dăm drumul liliecilor acolo unde îi prindem!”.

 

Într-un alt mesaj pe Twitter, Daszak spune: ”Este o teorie a conspirației care circulă la scară largă, care descrie munca în laboratoarele cu care am colaborat timp de 15 ani.

Acestea NU DEȚIN lilieci vii sau morți. Nu există nicio dovadă ca s-ar fi întâmplat așa ceva. Este o greșeală și sper să fie corectată”. 

 

De atunci, omul de știință a șters acele mesaje de pe contul său de Twitter. Luna aceasta, Daszak și-a retras afirmațiile și a admis că Wuhan Institute of Virology ar fi putut să dețină lilieci.

 

Sky a mai difuzat un video, produs de Academia chineză de științe și dezvăluit de gruparea Drastic. Clipul arată cum un director al laboratorului, Yuan Zhiming, explică modul de funcționare. ”Aceasta este camera de control centrală. Angajații de aici țin permanent legătura cu angajații din laboratoare. Le oferă suport tehnic pentru experimente, dar și pentru orice fel de accidente”.

 

Conform Daily Mail, comentariile lui Yuan Zhiming arată că există posibilitatea de producere a accidentelor. 

related posts

Modifică setările cookies