Poveste de viață scrisă de Patricia Țig la București:„Sofia, mami te iubește” 


Chiar dacă a pierdut finala turneului de tenis de la București, Patricia Maria Țig (24 de ani) a fost de departe eroina competiției.


După ce a devenit mămică în urmă cu șapte luni, românca a reușit o performanță uluitoare, pe care i-a dedicat-o fetiței sale.

Au fost scene emoționante la festivitatea de premiere de la Arenele BNR, Patricia Țig stăpânindu-și cu greu emoțiile atunci când a trebuit să spună câteva cuvinte. „Aș vrea să mulțumesc familiei mele. Ați fost un sprijin constant în această perioadă grea, dar și frumoasă. Și Sofia de acasă, mami te iubește!”, au fost cuvintele de final ale Patriciei, cuprinsă de lacrimi.

Antrenată de fostul tenismen Răzvan Sabău (42 de ani), Patricia Țig și-a atins vârful carierei în aprilie 2017, când a fost clasată pe locul 83 în clasamentul mondial. A urmat însă o perioadă mai puțin fericită, o jumătate de an fără rezultate și cu multe probleme medicale.

Totul s-a schimbat în bine pentru Țig în 2018, atunci când a rămas însărcinată, iar în luna noiembrie a dat naștere unei fetițe, Sofia. Pentru că a lipsit mai mult de un an de la turneele de tenis, românca și-a pierdut toate punctele și a fost scoasă în afara ierarhiei WTA.

Patricia Țig s-a întors la tenisul de performanță în primăvara acestui an, cu o serie de turnee de categorie inferioară în Mexic, la Cancun. Regulamentul nu i-a permis însă să adune prea multe puncte, astfel că a avut nevoie de o invitație (wild-card) pentru a participa în calificările BRD Bucharest Open.

Ea a avut un parcurs uluitor, intrând pe tabloul principal, pentru ca apoi s-o învingă inclusiv pe favorita numărul 1, letona Sevastova (locul 11 mondial). 

Înainte de finală, Patricia Țig știa că are șansa unică de a intra în istoria tenisului feminin ca prima jucătoare care câștigă un turneu WTA fără să aibă un clasament.

Din păcate, presiunea a fost prea mare, iar românca a pierdut categoric împotriva Elenei Rybakina (Kazahstan), scor 6-2, 6-0. Totuși, venită de „nicăieri”, Patricia Țig a rămas cu amintirea unui turneu de vis și cu un salt spectaculos în clasament, până pe locul 264.

related posts

Modifică setările cookies