15% dintre femei nu pot avea orgasm. Daca faci parte dintre ele, afla cum poti rezolva aceasta problema! VIDEO EXCLUSIV


15 % dintre femei sufera de anorgasmie, ceea ce inseama nu pot avea orgasm. Primul pas spre vincare este recunoasterea problemei, dupa care terapia sexuala. Urmareste materialul video sa vezi care sunt cauzele anorgasmiei si cum se poate vindeca.
 


Din punct de vedere stiintific, anorgasmia se refera la dificultatea atingerii orgasmului, chiar si dupa o stimulare de natura sexuala mai ampla, deseori lasand in urma frustare. Aproximativ 15% dintre femei au dificultati in atingerea orgasmului, iar multe dintre femeile care au trait acesta experienta, o retraiesc doar in 50-70% din cazuri. Desi anorgasmia este traita de multe femei, cu ajutor specializat, aceasta poate fi depasita in majoritatea cazurilor.


Psihologul Oana Nicolau, care are propria clinica specializata pe rezolvarea problemelor de cuplu, ne-a explicat care sunt cauzele anorgasmiei.
Anorgasmia este de doua tipuri: secundara si primara. Anorgasmia secundara inseamna ca femeia a atins orgasmul in trecut, iar in prezent nu mai poate face acest lucru, iar anorgamsia primara inseamna ca femeia nu a avut niciodata orgasm”, explica Oana Nicolau.


Cauzele sunt multiple. Poate fi vorba despre o trauma pe care persoana a suferit-o in trecut, cum ar fi un viol sau un abuz, sau poate tine de educatie. Sunt mame care isi invata fiicele ca “femeia nu trebuie sa simta placere si ca doar femeile usoare fac sex”, mai explica Oana Nicolau.


Oana Nicolau spune ca si barbatii pot fi de vina uneori pentru anorgasmia femeii. “Barbatul poate nu are suficienta rabdare. Femeia atinge orgasmul mai greu si, de cele mai multe ori, are nevoie de preludiu”, spune psihologul.


Femeile care au aceasta problema pot participa workshopuri la Clinica Oana Nicolau pe tema “Spune STOP anorgasmiei”.

related posts

Modifică setările cookies