3 semne ca relatia ta e sortita esecului, dovedite stiintific. Cum sa iti dai seama ca esti cu barbatul nepotrivit


E mai bine sa fii singura decat intr-o relatie care te face nefericita:


1. Te intrebi adesea daca ai putea gasi pe cineva mai bun

Cu totii suntem in cautarea partenerului ideal. Atunci cand simtim ca suntem cu persoana potrivita, incetam cautarile si nu ne mai intrebam cum ar fi viata noastra daca am fi cu altcineva "mai bun", "mai frumos", "mai destept", "mai amuzant" etc. Psihologii pot masura "nemultumirea" noastra in raport cu actualul partener, raportandu-se la aceste "alternative" mai bune pe care le visam pentru noi.

Atata vreme cat te gandesti ca ai putea fi cu cineva mai bun, expertii spun ca iti sabotezi relatia. Scopul e sa ajungi sa fii cu cineva cu care sa fii implinita, astfel incat sa nici nu mai observi alte variante "mai bune".

2. Partenerul tau nu te ajuta sa devii o persoana mai buna

Cand suntem intr-o relatie potrivita, ne simtim fericiti, suntem mai putin stresati si chiar si mai putin bolnavi. Prin urmare, cand esti cu persoana potrivita, aceasta te va ajuta sa devii o versine mai buna a propriei persoane. 

Cercetatorii numesc acest proces auto expansiune, in sensul ca relatia iti ofera oportunitati de a te dezvolta ca persoana. Cand ai sustinerea partenerului, ai curajul sa iti asumi riscuri mai mari si, prin urmare, poti atinge si idealuri mai inalte.

3. Oamenii apropiati tie cred ca relatia voastra nu va rezista

Cercetatorii de la Universitatea Waterloo au intrebat oameni aflati intr-o relatie amoroasa ce cred despre viitorul lor impreuna ca si cuplu, iar raspunsurile lor au fost influentate de ceea ce cred despre ei membrii familiei si prietenii. Cei care au participat la studiu au raspuns ca relatia lor va dura de doua sau trei ori mai mult decat cred cei apropiati.

Fara sa ne dam seama, ceea ce cred apropiatii despre relatia noastra influenteaza mersul lucrurilor.

Cand ai dubii, intreaba o persoana in care ai mare incredere cum vede relatia ta. S-ar putea ca ea sa fie capabila sa vada lucruri pe care tu refuzi sa le vezi. E mai bine sa fii singura decat nefericita intr-o relatie nepotrivita.

related posts

Modifică setările cookies