7 intrebari despre sex pe care te-ai jenat sa i le pui ginecologului tau


Daca exista niste lucruri despre care ti-a fost rusine sa intrebi un medic specializat, s-ar putea ca materialul de mai jos sa-ti fie de folos.


1. Ce ar trebui sa fac daca se rupe prezervativul?

Daca nu ai de gand sa iei deciziile schimbatoare de viata care vin la pachet cu o sarcina nedorita, iti recomandam sa iei pilula de a doua zi. Atentie, insa, e bine sa nu faci exces cu luarea acestui medicament deoarece are efecte grave asupra sistemului tau hormonal. Ce nu trebuie sa faci, insa, este sa faci un dus vaginal, deoarece, spun medicii, acesta nu creste riscul unei sarcini, dar creste riscul unei infectii pelviene.

2. Nu am orgasme niciodata. E normal?

Daca nu ai avut niciodata un orgasm pana acum in timpul actului sexual cu partenerul tau, ar fi o idee buna sa incerci sa-ti explorezi singura corpul. Masturbandu-te vei afla ce atingeri functioneaza in cazul tau si care sunt stimulii care te excita, astfel incat vei putea sa-ti ghidezi si partenerul.

3. Zona mea genitala arata normal?

Exista mai multe acceptiuni ale termenului "normal" atunci cand vine vorba despre organele genitale feminine. Este normal sa apara mici schimbari dupa ce nasti un copil, dar, in general zona respectiva este elastica si se vindeca ok, chiar daca apar rupturi.

4. Pot face cancer anal daca fac sex anal?

Da. Peste 80% dintre cazurile de cancer anal sunt cauzate de Human Papilloma Virus (HPV). Acesta e un virus foarte comun, care poate fi transmis foarte usor prin sex. Din fericire, daca ai un sistem imunitar sanatos, corpul tau va scapa de virus in timp. Daca infectia devine cronica, insa, virusul poate duce la cancer. Foloseste prezervativul pentru a reduce riscul de a face HPV si, implicit, cancer.

5. Pot face herpes genital daca partenerul meu are herpes oral si imi face sex oral?

Este posibil sa faci herpes genital de la cineva care are herpes oral in timpul sexului oral. Herpesul oral e cauzat de o infectie cu virusul herpetic de tip I. Herpesul genital e cauzat de obicei de alt tip de virs, tip II. Cu toate acestea si virusul de tip I poate cauza infectii in zona genital,a cand membranele mucoase intra in contact cu infectia activa de pe buze.

6. Pot face cancer de la sexul oral?

Da. Desi cancerul la gat este declansat de cele mai multe ori de factori precum fumatul sau consumul de alcool, un numar tot mai mari de cazuri - in special in randul tinerilor - sunt cauzate de infectia cu virusul human papilloma (HPV). Acesta, cum am mai spus, este un virus comun, care poate fi transmis prin sexul oral, care infecteaza membranele mucoase din regiunea gatului.

7. S-ar putea ca iubitul meu sa-mi simta DIU-ul?

Dispozitivul intrauterin (DIU) este un mijloc contraceptiv care se insereaza in interiorul cavitatii uterine. Dispozitivul are forma literei T si poate fi realizat din cupru sau din silicon. Dispozitivul e echipat cu un fir, care face posibila scoaterea lui. Capatul respectivului fir iese din canalul cervical in vagin si este posibil ca partenerul tau sa-l simta in timpul sexului. De asemenea, e posibil ca dispozitivul sa "alunece" din uter in vagin si sa-ti provoace neplaceri in timpul actului sexual. E important sa mergi si sa vorbesti cu medicul tau daca acest dispozitiv ii cauzeaza neplaceri iubitului, pentru ca asta inseamna ca nu e bine asezat.related posts