Adio prezervativ! A fost descoperit un contraceptiv mai nou si mai discret care asigura placere maxima in dormitor. Afla despre ce este vorba


In ziua de astazi, prezervativul este singura metoda prin care o femeie se poate proteja atat de HIV, cat si de riscul de a ramane insarcinata. Tehnologia este eficienta, insa nu este potrivita sau populara in toate situatiile.


De aceea, o echipa de cercetatori de la Universitatea Washington a conceput o noua metoda ce este in acelasi timp un mijloc de contraceptie si un mecanism care previne raspandirea HIV.

Inovatia oamenilor de stiinta consta in fibre de dimensiuni nanometrice ce se pot dizolva in corp, eliberand o substanta protectoare. Metoda este ieftina, discreta si ofera un mecanism de protectie reversibil. "Visul nostru consta in realizarea unui produs pe care femeile il pot folosi pentru a se proteja atat de HIV, cat si de o sarcina nedorita", a explicat Kim Woodrow, profesor de bioinginerie la Universitatea Washington.

"Deja exista medicamentele necesare pentru acest lucru, singurul lucru care lipseste este o metoda de aplicare a acestora care sa fie eficienta si pe care femeile sa doreasca sa o foloseasca", a spus Woodrow.

Mecanismul prin care aceste sunt concepute aceste fibre la scara nanometrica le face mai eficiente in transmiterea substantelor cheie decat tehnologiile existente, precum pilulele. Materialul rezultat poate fi modificat in functie de obiectiv. Astfel, cercetatorii au conceput un material care se dizolva in cateva minute, oferind utilizatorilor protectie imediata si discreta impotriva unei sarcini nedorite si a bolilor cu transmitere sexuala.

De asemenea, oamenii de stiinta au conceput si un material care se dizolva de-a lungul a catorva zile, perioada in care utilizatoarele sunt protejate. Cercetatorii afirma ca materialul poate include mai multe tipuri de fibre, permitand protejarea de mai multe tipuri de boli cu transmitere sexuala si eliberarea medicamentelor in corp la momente diferite, pentru a le amplifica potenta.

Materialul poate fi inserat in mod direct in corp sau poate fi folosit ca strat superior aplicat pe inele vaginale sau pe alte produse anticonceptionale.

Afla mai multe despre aceasta metoda contraceptiva inovatoare pe Descopera.ro.

related posts

Modifică setările cookies