Afla daca este atras sexual de tine. Cum se comporta daca vrea sa ajungeti in pat si ce gesturi il dau de gol


O privire pe furis, o atingere delicata si dorinta apare. Cum poate fi inteles fenomenul de atractie sexuala? Putin cate putin, creierul uman dezvaluie misterele care inconjoara miliardele sale de conexiuni neuronale, informeaza lefigaro.fr.


Mecanismul de declansare a dorintei sexuale a fost descifrat de cercetatorii francezi, care au apelat la o serie de tehnici de monitorizare a creierului.

Intrebarile despre resorturile dorintei fizice, ramase multa vreme fara raspuns, isi afla acum aceste raspunsuri putin cate putin, gratie progreselor inregistrate in domeniul imagisticii prin rezonanta magnetica functionala, care permite observarea in direct a felului in care functioneaza creierul uman.

Exista o diferenta intre barbati si femei, scrie Mediafax. Atunci cand un barbat este excitat sexual de o femeie (sau invers), el este condus de impulsul de a actiona pentru a-si concretiza acea dorinta. Or, analiza a 21 de studii stiintifice a permis identificarea sursei acestui impuls, iar aceasta se afla in "substanta neagra" ("substantia nigra") din trunchiul cerebral.

"Aceasta substanta neagra este punctul de plecare pentru un fascicul nervos care se termina in regiunea limbica emotionala, o regiune care va produce miscarea catre cealalta persoana, indiferent de sexul sau orientarea sexuala a subiectului", explica Serge Stoleru.

Desi circuitele neuronale sunt aceleasi pentru ambele sexe, exista totusi cateva diferente intre barbati si femei. Intr-adevar, spune antropologul Philippe Brenot, punctul de plecare al dorintei sexuale masculine este mai mult senzorial, in virtutea unei declansari rapide a reflexului erectil in urma unei simple stimulari vizuale sau tactile.

"In general, dorinta feminina se bazeaza mult mai putin pe un reflex. Ea depinde de circumstantele amoroase care permit instalarea unei stari de disponibilitate, conducand la modificarile genetiale din timpul excitatiei. Ansamblul acestui lant relational, afectiv si senzorial este mult mai lent de pornit, de aici si neconcordantele dintre aparitia aproape imediata a dorintei masculine (erectie) si instalarea progresiva, completa, a dorintei feminine".

related posts

Modifică setările cookies