Ai o sarcina nedorita? Uite ce trebuie sa faci!


Ai tot amanat momentul, insa in clipa in care ti-ai facut testul de sarcina, ai stiut clar: esti insarcinata! Nu dispera si nu lua decizii pripite. Uite ce trebuie sa faci in cazul in care te confrunti cu o sarcina nedorita.
 


1.Vorbeste cu cineva
Ca e vorba de mama, sora sau prietena cea mai buna, comunicarea este extrem de benefica in astfel de situatii. Este destul de traumatizant faptul ca te confrunti cu o sarcina nedorita, asa ca nu e cazul sa tii vestea doar pentru tine.

2. Descarca-te

E in regula sa plangi si sa fii suparata. Pe cat de mult te bucura vestea unui copil atunci cand ti-l doresti, pe atat de mult te intristeaza atunci cand nu planuiesti sa devii mama. Nu te interioriza, pentru ca asta nu e un mod de a trece peste probleme. Plangi, povesteste si descarca-te.

3. Vorbeste cu tatal copilului

Nu ai cum sa ramai insarcinata de una singura, asa ca e perfect normal sa discuti cu tatal copilului despre aceasta problema. Uneori vei putea fi surprinsa de sfaturile si ajutorul pe care barbatii ti le pot da.

4. Ia in calcul toate ceie trei variante

Cand descoperi ca esti insarcinata, poti face trei lucruri: sa pastrezi copilul, sa faci avort sau sa il dai spre adoptie. Ia in calcul toate cele trei variante si imagineaza-ti cum ar arata viata ta in fiecare dintre aceste situatii. Nu gandi pentru moment, ci mai degraba gandeste-te la consecinte.

5. Vorbeste cu specialisti

Opinia unui specialist e de multe ori foarte benefica. In primul rand pentru ca vede lucrurile din afara si pentru ca nu are niciun motiv sa iti influenteze decizia. Adreseaza-te unui cabinet de planning familial si simte-te libera sa pui orice intrebare iti vine in minte.

6. Nu te descuraja daca prietenii si familia nu sunt alaturi de tine

In loc sa fie alaturi de tine, mai rau te judeca si iti reproseaza ca trebuia sa fii precauta? Cred ca ti-ai dat singura seama de asta, asa ca nu e nevoie sa ti se spuna din toate partile. Nu te lasa influentata de parerile negative din jurul tau. Inceasca sa privesti problema din toate unghiurile si ia o decizie pe care sa nu o regreti in viitor.

Modifică setările cookies