Anorexice invitate sa se epuizeze la sala si femei pline de la alunite  lasate la solar...  


Cred ca saptamana trecuta am cunoscut prima persoana anorexica din viata mea. Semnele erau clare – era piele si os si statea la toate orele de aerobic.

 


Am remarcat-o pentru ca statea in fata mea la ora de aerobic. Nu avea pic de carne pe ea, era numai oase.

Initial am crezut ca este pur si simplu o persoana foarte, foarte, foarte slaba, care pur si simplu nu reuseste sa se ingrase. Deseori medicii le recomanda persoanelor slabe sa faca si miscare / sport ca sa le creasca apetitul. Dar nu in exces.

 Ultima oara, cand am intrat in sala, ea era deja acolo, semn ca ramasese de la ora de dinainte. Cand s-a terminat programul nostru, tipa nu a plecat – a ramas si la urmatorul.

Prietena cu care venisem impreuna la sala s-a dus dupa ore sa le intrebe pe fetele care predau aerobic acolo de ce o lasa sa faca atata sport, avand in vedere ca este evident ca are o problema. Fetele au spus ca au intrebat-o daca este ok, ea le-a spus ca da si ca face aerobic de placere. In plus, se pare ca venea si la orele de seara. Le inteleg pe antrenoarele de acolo, nu cred ca aveau cum sa ii interzica fetei sa vina, dar cred ca selectia oamenilor care vin la sala ar trebui facuta mai atent.

De exemplu, la multe sali de fitness se poarta acum “antrenorul personal”, pe care trebuie sa il platesti daca vrei sa primesti ajutor. Nu toata lumea isi permite sa plateasca sumele mari pe care le cer ei si unele persoane fac de capul lor la aparate si risca accidentari serioase.

Mi se mai pare alarmant ce se intampla si la solar. Eu nu am fost decat de vreo 4-5 ori, in urma cu mai multi ani. Recent, am vrut sa imi rezolv o problema dermatologica la solar asa ca am ajuns la o clinica de specialitate. Cand sa intru in solar, asistenta de acolo mi-a zis ca nu poate sa ma lase sa intru pentru ca am multe alunite si nu este indicat.

Credeti ca daca m-as fi dus la un solar oarecare m-ar mai fi intrebat cineva ceva de sanatate? Mai mult ca sigur nu.
Voi ati intalnit situatii de genul asta?
 

related posts

Modifică setările cookies