Barbati?! Care barbati? Relatia noastra cea mai complicata e cea cu... muzica!


Nu suport cuplurile care ofteaza mieros cand aud o anumita melodie si apoi spun, neintrebati!, ca este... "cantecul lor". Eu n-am, oameni buni, nici o melodie. Cel putin miciuna pe care sa o impartasesc cu un barbat! Poate doar refrene care sa-mi aduca aminte de despartiri amare.... De-astea am mai multe. 

Tag-uri: #muzica #relatie

Si pana la urma de ce se lauda cuplurile ca au "o melodie"? Fac pariu ca nu ei incaseaza milioane din drepturi de autor cand compozitia se aude la radio, asa ca nu stiu cat de mult e "a alor" si nu a... altora! Si cate cupluri nu au aceeasi melodie! Stiu numai eu vreo cinci care se privesc languros de cate ori se aude "Something Stupid" de Frank Sinatra. Ca sa fie corecti si mai putin enervanti, ar putea deci sa spuna ca "le place", nu ca le apartine. 

Nici macar nu inteleg cum un cantec devine al cuiva. Trebuie sa il fi auzit atunci cand ti-ai cunoscut iubitul? Si daca v-ati cunoscut in gara, cantecul vostru e... "Glasul rotilor de tren"? Sau un anunt citit sacadat: "Trenul Rapid International numarul 575 din directia Cluj va opri la linia 5"? Sau "cantecul vostru" devine coloana sonora a propriilor ganduri cand va vedeti viitorul sot? Si atunci, ce te faci daca te obsedeaza ultima melodie ascultata la radio, "Lasa-ma, papa la mare", sau daca  in capul lui nu se aude tot aia? In fond, "the song" e o alegere, la fel cum e si alegerea draperiilor: nu e unica, nici magica si nici nu iti aduce cine-stie-ce merit. 

Eu, una, n-am reusit pana acum sa-mi gasesc coloana sonora a niciunei relatii. Si nu ca n-as fi avut aceleasi gusturi muzicale cu iubitii mei, ci pentru ca pur si simplu nu s-a intamplat nimic magic in timp ce la radio se auzea Jason Mraz.

Pe de alta parte, toate despartirile au o melodie a lor in capul meu. Cantece pe care le-am auzit dupa ce-am trantit usa in spatele meu sau pe care le ascultam cand tacerile noastre devenisera apasatoare si ma gandeam ca daca deja nu mai avem ce sa ne spunem, sfarsitul trebuie sa fie foarte, foarte aproape. Si chiar era. Asa ca prefer sa nu ascult prea des R.E.M. 

related posts

Modifică setările cookies