Barbatii apreciaza si admira femeile care gatesc bine. Ma insel?


Call me old fashioned, dar eu chiar cred ca poti sa mai “cuceresti” un barbat in ziua de azi cu o mancare “buna de te lingi pe degete”. Din pacate, nu vorbesc din proprie experienta:))
 


Desigur, exagerez si eu un pic cand zic “poti sa cuceresti”, insa chiar cred ca poti sa il tii, sa il faci sa te aprecieze si sa te admire in calitate de gospodina desavarsita. Ceea ce eu nu sunt. Si la fel ca mine, mai toate cunostintele mele feminine.

Nu militez pentru ideea de femeie la cratita (Doamne fereste!), ci pentru gatitul din placere. Ma bucur sa descopar din ce in ce mai multe bloguri de cooking ale unor femei care chiar gatesc cu placere, nu neaparat pentru un barbat.

In ultimii doi ani am mai progresat si eu: stiu sa fac tot felul de chestii la cuptor, fripturi, paste, orez, chestii simplute. Ideea e ca nu mor de foame si nu mananc semipreparate. Ce sa fac daca am stat la mama pana la 22 de ani si nu am miscat un deget in bucatarie...

Nu o sa uit niciodata momentul cand am gatit pentru prima oara pentru prietenul meu, acum vreo 5 ani :)) 
Am cumparat amandoi toate ingredientele necesare pentru paste carbonara. Pana si sosul era gata facut. Tot ce aveam eu de facut era sa supraveghez pastele puse de el la fiert si sa prajesc intr-o tiganie baconul. Asta in timp ce el a coborat 5 minute pana la parterul blocului ca sa cumpere ceva.

Cand s-a intors, soc si groaza :)) In bucatarie era un fum de nu te vedeai, eu eram la doi metri de cratita si ma feream sa nu sara uleiul pe mine...Din cauza ca dadusem focul foarte tare, bucatelele de bacon (care stiti ca sunt injectate cu apa, ca toate mezelurile) sareau 5 centrimetri in sus in tigaie, cu ulei cu tot. Ca sa nu mai zic ca amestecam cu spor cu furculita de fier in tigaia de teflon! Va dati seama cate bile negre am primit :))
Dar de atunci m-am specializat in paste carbonara :))

Bine, mai fac gafe in bucatarie si acum. Luna trecuta am facut pentru prima oara supa crema de legume. Obisnuita sa strecor tot ce fierb (gen paste, orez, cartofi) intr-o sita mare de plastic, asa am facut, din instinct,  si cu legumele pentru supa crema...De abia cand am terminat de strecurat, mi-am dat seama ca am aruncat apa in care fiersesera legumele si care imi trebuia pentru supa. Am innebunit :((

Trebuia sa imi dau seama inca de cand eram mica de faptul ca nu o sa ajung niciodata bucatar sef...de cand am facut primul meu ou ochi, pe la vreo 9 ani. Am luat tigaia, am luat oul, am dat drumul la aragaz...Toate bune si frumoase, am pus oul in tigaie...si nu intelegeam ce nu merge. Iesea fum, miroasea a ars, oul se innegrise, se lipise de tigaie. Normal, uitasem sa pun ulei!

Ma rog, cat traieste omul invata...si promit sa progresez.

Voi cum va descurcati in bucatarie? Credeti ca (mai) este important pentru o femeie sa stie sa gateasca?
 

related posts

Modifică setările cookies