Ce inseamna demisexualitatea si ce face o persoana sa fie demisexuala


In ultimii ani au aparut o multime de termeni meniti sa defineasca sexualitatea indivizilor. Printre heterosexualitate, homosexualitate, bisexualitate si  asexualitate si-a facut loc si termenul de "demisexualitate".


Demisexualitatea reprezinta atractia fizica, sexuala, fata de un partener, doar in prezenta sentimentelor. Mai exact, persoanele demisexuale nu pot intretine relatii intime cu persoane de care nu se simt legate emotional.

Caracteristicile fizice nu reprezinta atuul suprem pentru o persoana demisexuala, ci mai degraba sentimentele nutrite pentru cineva ii face pe demisexuali sa simta dorinta fata de o persoana.

Diverse site-uri de specialitate au studiat demisexualitatea si au ajuns la concluzia ca o persoana demisexuala poate fi recunoscuta dupa de urmatorii factori:

  • Pot simti repulsie pentru sex, daca nu sunt atrase emotional de partener
  • Se raporteaza foarte mult la alte persoane asexuale, desi demisexualitatea este considerata punctul mediu intre sexual si asexual.
  • Au multi prieteni apropiate si leaga prietenii stranse, pentru ca simt nevoia sa aiba legaturi emotionale puternice.
  • Sunt acuzate de alte persoane ca ar avea "standarde inalte" si uneori pot crede chiar ele insele ca asa este. 

Cele mai multe persoane demisexuale nu au idee ca sunt demisexuale si nu isi inteleg reactiile personale. Insa se pot simti diferite de alti oameni din cercul de prieteni si isi pot da seama destul de tarziu de ceea ce ii atrage defapt.

related posts

Modifică setările cookies