Ce se intampla cu corpul tau atunci cand te saruti. 5 efecte demonstrate stiintific


Se pare ca sarutul este nu doar o conexiune extrem de romantica, ci si o sursa incredibila de sanatate. Citeste mai jos care sunt efectele pe care corpul tau le simte atunci cand te saruti, demonstrate stiintific.


1. Se pare ca sarutul iti ajuta intr-un mod exceptional imunitatea. Mai exact, iti intareste imunitatea impotriva Cytomegalovirusului, o forma de herpes care poate afecta un fat nenascut, atunci cand mama il are in organism. Virusul nu are vreun efect asupra adultilor.

2. Sarutul te ajuta sa iti alegi cel mai bun partener. Adica functioneaza ca o "unealta", spune antropologista Helen Fisher, conform careia buzele, obrajii, limba si nasul simt diverse senzatii care contribuie la alegerea unui mascul. Se spune chiar ca sarutul este modul biologiei de a determina cine, din intreaga natura, este cel mai compatibil cu tine, din punct de vedere genetic.

3. Sarutul arde calorii. Mai bine spus, intre 2 si 6 calorii pe minut. Nu sunt multe, dar cu siguranta nu exista mod mai placut de a le pierde. :)

4. Iti tonifica muschii fetei. Chiar daca nu ei sunt pe lista de lucrat la sala, 30 de muschi din jurul gurii sunt tonifiati in timpul unui sarut. Ceea ce inseamna mai putine sanse ca obrajii tai sa se lase, odata cu inaintarea in varsta.

5. Sarutul este unul dintre cele mai bune moduri de relaxare. Organismul elibereaza oxitocina, care are efect calmant si creste nivelul de endorfina din corp- chimicalele care te ajuta sa te simti bine.

related posts

Modifică setările cookies