Cele mai frumoase scrisori de dragoste care nu au fost trimise niciodată, strânse într-o carte de o tânără


Oamenii care nu-și pot exprima deschis sentimentele față de cei care contează pentru ei apelează adesea la scrisori. Unii își pun gândurile pe hârtie, alții lasă mesaje într-o sticlă aruncată în mare. Alții le postează pe un blog creat special pentru anonimii care nu vor sau nu știu să-i spună iubirii pe nume.


În martie 2015, când a creat acest blog, Emily Trunko nu-și imagina ce succes va avea cu el. Mii de oameni din aproape toată lumea i-au trimis scrisori în care își descriau sentimentele de iubire sau de ură față de persoanele iubite, frustrările sau neajunsurile vieții de cuplu, gânduri pe care nu le-au putut transmite niciodată celor dragi lor. Emily le-a strâns pe toate, le-a postat pe blogul ei așa cum le-a primit. În 2016 a selectat 160 dintre ele și le-a pus într-o carte care se bucură și acum de succes.

Iată câteva dintre epistolele care nu au ajuns niciodată la destinatarii lor, dar care au avut puterea de a-i încuraja pe alții să-și spună povestea de viață. Dragă d

Sper că într-o zi voi avea capacitatea să-ți spun toate astea în persoană. Sper că într-o zi te vei opri din a pretinde că te ascunzi de o teamă care nu există; o teamă care paralizează doar dacă o lași. Iar tu, dragul meu prieten, eșți un maestru manipulator în a ține această frică la țărm. Suficient de aproape că s-o poți vedea (…)

Mi-am dat seama că te iubesc atunci când stăteam împreună în mașina mea în parcarea de la Target și mâncăm Twizzlers și spuneam lucruri minunate despre niște nimicuri. M-aș fi uitat în ochii tăi că să văd stelele, dar am știut că eram complet vulnerabilă. Am ales să-ți acord toată încrederea mea. Și am sperat. Și m-am rugat că nu ma vei răni mai mult decât ai făcut-o înainte (…)

De când ai plecat din viață mea, m-am împrietenit cu M, JW și A. La un moment dat, în aceste opt luni, toți ne-am pus mințile la contribuție încercând să înțelegem cum ai putut fi un așa egoist nenorocit (…)

Sper că într-o bună zi să nu te mai ascunzi, că să-ți spun toate astea direct ție. Sper că într-o zi să devii acel TU de care m-am îndrăgostit în parcarea de la Target. Care m-a sărutat pe melodia celor de al Backstreet Boys, fiindcă voiam să cânți cu mine. Acel TU, ai cărui ochi în lumina lunii erau mai strălucitori decât orice soare, din orice univers.

Nu te urăsc. Nu aș putea. Doar merit pe cineva mai bun decât tine. h
 

Draga mea sjm

Știi asta deja sau ar trebui să știi că sunt îndrăgostită de tine. Din prima zi, în care te-am văzut la ora de Științe, și până azi am fost fascinată de existența ta. Știu că ești speriată. Și eu sunt. Dar mai ții minte noaptea aceea în care nu puteai să respiri, de a fost nevoie să te țin în brațe până ți-ai revenit? Și mai presus de atât, te-ai ridicat, te-ai uitat la mine și mi-ai spus „promite-mi că nu o să pleci niciodată”.

Ți-am promis asta. Și indiferent ce ar fi, voi fi lângă tine mereu. Ca prietenă a ta, ca aproape iubita ta, ca iubita ta. Pentru că însemni totul pentru mnie, Savannah, și sper că știi asta. Ești de neînlocuit. De neuitat. Incredibil de atrăgătoare. Deși nu-mi place de fostul tău iubit, înțeleg de ce păstrează legătura cu tine.

Nu știu de ce te-ai întors. De ce mi-ai trimis mesaj. Dar mă bucur la nebunie că ai făcut-o. Fă-mi o favoare și răsplătește-i cu un sărut pe Leia și pe Louie fiindcă mi-e dor de ei. Nu-l săruta și pe Slayer. Doar o strângere de mână.

Te iubesc. Nu am spus-o cu voce tare până acum, dar te iubesc. Te iubesc atât de mult, chiar mai mult decât înainte. Oricum, sper că dormi bine și că te-ai simțit la fel de bine ca și mine vineri. 

Cu dragoste, smt (aproape iubita ta)
 

Dragă oricine ar găsi scrisoarea asta

Mi-e frică. Ultima relație pe care am avut-o s-a sfârșit pentru că știam că nu eram în starea potrivită pentru a mă implica. Și totuși, încă mai am nevoie să mă decid dacă să încerc să cunosc pe cineva nou. Ce e în neregulă cu mine? Nu ar trebui să-mi fac asta, iar tipii ăștia nu mă merită așa cum sunt. Mă simt rău. Vreau să fiu fericită, dar nu mă pot ține de treaba asta deocamdată și nu știu când voi fi în stare.

Ultimul băiat din viața mea a luat totul prea în serios și de aceea s-a sfârșit relația noastră. Acum e un altul care vrea să mă cunoască mai bine. E prea drăguț, dar eu încă încerc să înțeleg de ce sunt așa cum sunt. El are răbdare cu mine, iar eu nici măcar nu înțeleg de ce nu-mi îngădui să mă apropii mai mult de el.

Nu vreau să să vadă plângând. Nu vreau să las pe nimeni să vadă acea parte din mine care nu vreau să existe. Vreau ca tristețea din mine să dispară pentru totdeauna. Vreau să am încredere în oameni și să-mi îngădui să simt iubirea, în loc să cred că cineva nu-mi vrea decât răul. 

Nu știu ce rost are scrisoarea asta. Nu vreau decât ca lucrurile să meargă mai bine, dar procesul e anevoios. Până la urmă totul va fi mai bine și nu voi mai avea nevoie de ajutor din partea altora. Într-un final, nu-mi va mai fi frică de toate astea.

Cu dragoste, un om care face tot ce poate.
 

Dragă timp apus

Când ai apărut în visul meu, mi-ai distrus ziua complet. Te rog, ucide-mă data viitoare în loc să te zgâiești la mine cu ochii aceia plini de regret. Nu mă lua în brațe! Nu mă suna! Nu-mi spune că ți-a fost dor de mine! Nu insista, ci poartă-te ca și când nu m-ai vedea. Și te rog, te rog nu te întoarce!

Pentru că nici nu o să te mai întorci vreodată. Nu pot îndura să-mi amintesc cum era când te iubeam.

Departe. 
 

Nu doar cei care i-au citit blogul au avut de câștigat de pe urma acestei experiențe. La câteva luni de la deschiderea paginii web, Emily l-a cunoscut pe Rian, un băiat care îi trimisese o scrisoare în care deplângea o relație eșuată. Cei doi au început să corespondeze și, în final, să formeze un cuplu. Azi, Emily are 18 ani și a ținut morțiș să-i trimită lui Rian o scrisoare „anonimă” prin intermediul aceluiași blog.

Dragă Rian

Trei ani fericiți. Nu-mi vine să cred că, de când ne-am cunoscut prin intermediul acestui blog, acum trei ani și jumătate, când ai postat acea scrisoare, dragostea noastră a crescut și a durat. Te iubesc și sunt atât de fericită că am pornit împreună în această aventură numită viață. 

FOTO: http://dearmyblank.tumblr.com/

Mă gândeam de multe ori cum ar trebui să arate persoana ideală cu care aș putea să mă întâlnesc, dar acum știu că aceste lucruri nu mai contează. De când suntem împreună am înțeles că nu vreau lângă mine o persoană perfectă, ci te vreau doar pe tine. Nu-mi pot imagina cum ar fi viața mea fără tine. Nu ești doar iubitul meu, ești și cel mai bun prieten al meu. Te iubesc.

Cu drag, Emily, fata care deține acest blog.

FULLSCREEN
Cele mai frumoase scrisori de dragoste care nu au fost trimise niciodată, strânse într-o carte de o tânără
  • /


related posts