Certurile cu partenerul au devenit din ce in ce mai dese? Afla cum poti evita conflictele


Daca cateva discutii in contradictoriu sunt uneori binevenite pentru a inlatura tensiunile din cuplu, la un moment dat toate aceste mici neintelegeri devin neplacute.


Te-ai intrebat de multe ori cum poti pune capat certurilor, dar nu ai gasit un raspuns concret? Ai in continuare cateva metode si sfaturi prin care poti evita neintelegerile cu partenerul.

1. Cautati un acord comun. Pentru a pune capat acestor tensiuni, trebuie mai intai sa accepti ca atat tu, cat si partenerul aveti partea voastra de vina pentru problemele pe care le intampinati in cuplu. Daca vrei ca aceste discutii tensionate sa inceteze, incearca sa nu mai dai vina pe el si vezi care este cauza adevarata a problemei.

2. Nu cautati vinovati. In relatie este esential sa muti atentia de pe vinovat pe contributia fiecaruia in cuplu, fie ca este ea buna sau rea. Odata ce ati acceptat ideea responsabilitatii, o sa va fie mult mai usor sa gasiti un punct comun.

3. Cautati jumatatea plina a paharului. Daca vrei cu adevarat ca certurile cu partenerul sa nu mai existe, atunci trebuie sa inveti sa-i vezi partea buna. Adesea, cand suntem suparati pe cineva, avem tendinta sa-i vedem numai partile neplacute si ajungem sa ignoram ansamblul.

4. Exprimati-va sentimentele. Daca esti nervoasa, incearca sa scri ceea ce simti pe o bucata de hartie si abia apoi, dupa ce te-ai mai calmat si ti-ai pus sentimentele in ordine, incepe o discutie cu partenerul. In acest fel poti aborda problema mai eficient.

5. Luati o pauza. Ai nervii intinsi la maximum si simti ca esti pe punctul de a rabufni? Incearca sa numeri in gand pana la 10 si daca nici asa nu te-ai calmat, incearca sa-ti gasesti altceva de facut.

6. Cauta-i alinarea. Potrivit expertilor in materie de probleme in dragoste, de la un anumit punct discutiile nu mai ajuta cu nimic. Deci, cand simti ca nu poti pune capat certurilor si nu gasiti o rezolvare care sa va multumeasca pe amandoi, trebuie doar sa-ti imbratisezi partenerul si sa stai asa cateva minute. Atingerea valoreaza cat o mie de cuvinte.

7. Cautati ajutor. Fiecare zi se termina cu o cearta? Atunci nu te simti rusinata sa apelezi la ajutor specializat, atat individual cat si cu partenerul. Poate fi vorba de probleme emotionale sau tensiuni intre voi pe care le-ati ignorat si pe care numai un terapeut va poate ajuta sa le descoperiti.

related posts