Cinci lucruri pe care să nu le faci niciodată cu copiii tăi, conform terapeutei Jessica MacNair


Terapeuta americană Jessica MacNair, care este specializată în tratarea problemelor de comunicare părinți-adolescenți, depresiei, relațiilor interumane și crizelor de identitate, a distribuit online un clip care a devenit viral. Femeia a explicat care sunt cele cinci lucruri pe care nu le face niciodată copiilor săi, sfat care a fost primit cu mult interes de internauți.


Jessica MacNair are o clinică privată, unde își primește pacienții la terapie. Însă, mare parte din munca ei este distribuită pe rețelele sociale, unde americanca a devenit extrem de populară. 

Recent ea a distribuit un clip extrem de util părinților care sunt preocupați de dezvoltarea armonioasă a copiilor lor. Terapeuta a dezvăluit care sunt cele cinci lucruri pe care nu le face copiilor ei pentru a se asigura că vor crește niște adulți reponsabili și stăpâni pe ei.

Sfatul numărul 1: „Le cer aprobarea atunci când vreau să-i îmbrățișez. Îi învăț importanța autonomiei corporale, de a se susține pe ei înșiși și a spune NU atunci când se simt incomozi

Sfatul numărul 2: „Nu fac aprecieri asupra corpurilor lor. Discutăm despre importanța exercițiilor fizice și a nutriției, dar nu vorbim despre corpuri și nu vorbesc despre propriul meu corp în fața lor

Sfatul numărul 3: „Nu vorbesc despre finanțele mele în fața copiilor mei. Nu vorbesc despre câți bani câștig sau unde se duc banii mei. Nu este pentru ei să fie îngrijorați

Sfatul numărul 4: „Nu-mi compar copiii între ei și nu le cer o schimbare pentru a semăna mai mult cu unul dintre frații lor

Sfatul numărul 5: „Nu pun preț pe mâncare și nu recompensez sau pedepsesc cu ea”.

 

Citește și: Rușine?! E acesta monstrul de sub pat al fiecăruia? Și ce e de făcut?

Citește și: Trei adevăruri despre contracepție pe care le afli doar dacă mergi la ginecolog

Citește și: Importanța amplificării energiei sexuale în mod activ de-a lungul vieții femeii

Clipul de pe TikTok este, în continuare, comentat intens, iar internauții i-au cerut detalii pe acest subiect. De exemplu, o mamă a vrut să știe dacă ieșitul la înghețată cu copilul, pentru a sărbători ceva, se consideră recompensă. 

Interesul pentru acest subiect a fost atât de mare, încât Jessica a realizat un clip seaprat, în care a tratat această problemă.

Mâncarea nu are valoare morală, așa că atunci când începi să asociezi alimente cu recompense sau pedeapse îi dai o valoare care are putere asupra copiilor. Așa că, în schimb, s-ar putea să-mi iau copiii la înghețată pentru că ne place gustul, nu pentru că au luat note bune sau au avut rezultate bune la ceva”, a spus terapeuta.

Fotografii: TikTok/@strongtherapy

Vezi și VIDEO:

  • Cinci lucruri pe care să nu le faci niciodată cu copiii tăi, conform terapeutei Jessica MacNair

related posts

Modifică setările cookies