Cum îți îmbunătățești starea de spirit prin schimbări esențiale


Nu ne putem alege schimbările de proporții care ne afectează cursul vieții, dar stă în puterea noastră să ne adaptăm rapid la ele, prin comportamentul nostru de zi cu zi. În loc să faci o tragedie din sincopa care ne-a știrbit tuturor bucuria unei primăveri mult așteptate, poți alege să-ți înseninezi zilele cu mici schimbări care îți tranformă în bine starea de spirit și îți dau încredere în viitor. Nu trebuie să cauți foarte departe. Uită-te în jurul tău și descoperă care sunt lucrurile ce ar putea arăta mai bine. 

Tag-uri:

Găsește-ți un hobby nou

Cui îi plac orele petrecute în casă și lipsa prelungită de socializare? Dacă lectura este deja pe lista preocupărilor tale, ești salvată de plictiseală și ai un motiv bun să-ți explorezi creativitatea. Poți să-ți transpui universul interior într-un desen care să merite, la final, să stea pe unul dintre pereții casei. Ai ocazia să-ți exersezi talentul de make-up artist amator sau chiar să dai o viață nouă obiectelor vechi din casă, prin upcycling. Este un moment bun să descoperi jocurile de societate, dacă până acum nu le-ai acordat atenția cuvenită. Tu și partenerul tău vă veți distra într-o manieră pe care ați subestimat-o până acum. 

 

Reamenajează prin casă

Microclimatul în care ne desfășurăm atât activitatea profesională, cât și timpul liber are un impact mai mare decât oricând asupra stării de bine a fiecăreia dintre noi. Rezervă-ți câteva minute în care să te deconectezi pe deplin și să analizezi toate cotloanele casei, din living și până în cea mai mică încăpere. Poate că baia ta este primitoare, dar ar putea să-ți servească mai bine scopurile practice, așa că profită de această perioadă pentru a face mici schimbări. 

Pornește de la întrebările esențiale: este organizată eficient baia ta? Irosești din spațiul și așa limitat al acestei încăperi? Ce soluții la îndemână ai, pentru a avea o baie ordonată, care să pară spațioasă și în care să găsești rapid tot ceea ce ai nevoie? Dacă vrei să depozitezi eficient produsele de ingrijire, să le protejezi de umezeală, dacă îți dorești un spațiu special destinat prosoapelor, un dulap de baie înalt și îngust nu doar că te va ajuta cu toate acestea, ci îți va elibera spațiu important și nici nu te va costa extrem de mult.

Într-o baie de dimensiuni foarte mici, care îți limitează alegerile în materie de mobilier, un dulap de perete, cu oglindă se va dovedi de-a dreptul salvator. În cazul în care ai nevoie doar de un spațiu suplimentar de depozitare, poți merge pe varianta unui dulap de perete, din lemn. 

 

Adoptă o rutină de exerciții fizice

Ultimul lucru pe care ți l-ai dori ar fi să îți ieși din formă în această perioadă. Mișcarea nu are efecte benefice numai asupra sănătății organismului și a look-ului tău, ci și asupra stării psihice. Fie că alegi aerobic, pedale, exerciții de yoga sau pilates, cu siguranță îți vei menține tonusul ridicat. Profită de parcul din apropierea casei sau de curte, dacă stai la casă și alege să îți iei doza de sport încă de la primele ore ale zilei. Nu ești o fire atletică? Dansează! Mai mult ca sigur, te vei trezi zâmbind. 

 

Fă ordine în garderobă

Dacă tot ai la dispoziție câteva ore în plus în fiecare zi, de ce să nu te ocupi și de starea în care se prezintă dressingul tău? Imediat ce îți vei putea etala ținutele, vei vrea să îmbraci doar acele toalete care te fac să te simți bine cu tine însăți. Alege piesele care îți vin și renunță la hainele pe care nici tu nu mai știi de ce le ții. Ai, astfel, ocazia de a face o faptă bună, dar numai dacă ai bluze, rochii și pantaloni care arată ca noi și care ar putea bucura pe cineva mai puțin norocos. 

 

Gătește din pasiune 

Dacă te-ai surprins gătind mai mult decât de obicei în ultimele săptămâni, e cazul să treci la nivelul următor. De ce să nu faci un tur culinar al gusturilor planetei, chiar din confortul locuinței? Prepară câte ceva nou în fiecare zi și nu te feri să experimentezi cu rețete despre care doar ai auzit până acum. Mai mult, dacă ai rezultate bune și vrei să le împărtășești prietenelor, lansează-le provocarea unor săptămâni tematice, în care să folosiți aceleași ingrediente și să vă duelați în creativitate. 

Ai cele mai bune motive să te bucuri de fiecare zi. Pune ideile de mai sus pe lista ta de schimbări în bine și te vei simți mai bine în doar câteva zile.  

related posts

Modifică setările cookies