Dacă fostul tău iubit vrea să fiți prieteni, ar putea fi un psihopat- spun ultimele studii


Este întrebarea care ne va bântuie pe toate la un moment dat : Să rămânem prieteni cu un fost iubit? Nu este un lucru ușor de realizat, dar se poate face. Cercetările recente ne-au dat însă un avertisment în această privință. Dacă ex-ul tău încearcă să păstreze o prietenie cu tine după ce te-ai despărțit, ar putea fi ceva mai serios. Se pare că ar putea fi un psihopat sau narcisist. 


Un studiu publicat în "Diferențe de personalitate și diferențe individuale" a investigat un grup de oameni despre motivul pentru care au rămas prieteni cu foștii, apoi a cerut unui alt grup de oameni să-și stabilească importanța acestor motive. Între timp, au efectuat și teste asupra participanților care au măsurat "trăsăturile personale întunecate"

 

Verdictul este destul de simplu: psihopatii si narcisistii au cea mai mare probabilitate de a cere prietenie după ce relațiile romantice s-au încheiat. Un autor al studiului a spus: "Persoanele care au avut un scor mai mare în trăsăturile de personalitate întunecate tind să aleagă prieteni în scopuri strategice. Astfel, este posibil ca aceste trăsături să fie asociate cu evaluarea prieteniilor pentru motive utilitare sau instrumentale, cum ar fi menținerea accesului sexual ".


Potrivit rezultatelor, cele mai populare motive pentru care oamenii au rămas prieteni cu un ex sunt de ordin sentimental. Bărbatii vor să păstreze posibilitatea sexului ca motiv pentru a fi prieteni. 

Dar psihopatii au menționat "sexul și faptul că e folositoare" ca fiind principalele motive pentru a păstra o relație de prietenie, pentru că ei sunt cei care tind să folosească oamenii pentru a-și câstiga lucrurile pentru ei înșiși, indiferent de stadiul unei relații in care sunt.

 

Desigur, aceasta nu este o regulă de fier pentru toți foștii din viața voastră care au vrut să mențină o prietenie. Dar gândiți-vă de două ori dacă aveți un ex, în special, care nu pare să întrerupă comunicarea, deoarece ar putea exista un motiv ulterior care să indice tendințele psihopatice.

related posts

Modifică setările cookies