Facebook-ul distruge casnicii


Pentru majoritatea oamenilor, Facebook este doar o metoda inofensiva de a tine legatura cu prietenii. Insa in ultimul timp socializarea in aceasta retea le-a creat multora dintre utilizatori mari probleme.


Pe langa cei care isi pierd jobul din cauza unor postari nepotrivite, a aparut o noua categorie: cuplurile care se despart din cauza Facebook-ului. O firma de avocatura din Marea Britanie a facut public un studiu prin care 20 la suta din cazurile lor de divort sunt legate de utlilizarea platformei de socializare Facebook.

O multime de oameni afla ca partenerul lor are o aventura de pe Facebook”, spune unul dintre avocati. Iar discutiile cu tenta sexuala si flirtul cu “prietenii” de sex opus de pe Facebook duc frecvent la despartirea de partener.

Marianna, o tanara de 32 de ani, a aflat ca sotul sau o inseala urmarindu-i zilnic profilul: “Banuiam ca are o alta relatie pentru ca pe profilul sau erau mereu mesaje de la diverse femei pe care eu nu le cunosteam”.
Nu numai barbatii se preteaza la “agatat” pe Facebook. 

Sarah, 36 de ani, si-a reintalnit fostii iubiti si nu a rezistat tentatiei de a flirta cu ei in contul ei de Facebook. Sotul sau a surprins cateva discutii “incendiare” si a hotarat sa puna capat relatiei.

Psihologii spun ca flirtul pe internet este si o consecinta a felului in care s-a schimbat perceptia generala despre cuplu. “Televizorul si Internetul ne “indoctrineaza” despre cum ar trebui sa fie relatia perfecta, iar cand ne analizam propria relatie vedem ca nu corespunde cu “teoria”. Atunci omul tinde sa caute “perfectiunea” in alta parte, cum ar fi in lumea virtuala”, spune profesorul israelian Aaron Ben-Ze'ev .related posts