Iata ce patesti daca nu-ti vine bine prezervativul!


Cercetatorii americani au constat ca prezervativele nepotrivite reduc placerea sexuala si cresc riscul de contractare a unei boli cu transmitere sexuala.
 


Ce e la fel de periculos ca sexul fara prezervativ? Sexul cu un prezervativ nepotrivit spun cercetatorii amercani intr-o publicatie dedicata bolilor cu transmitere sexuala. Dupa ce au efectuat un sondaj in randul a 436 de barbati, un grup de medici din Kentucky ii avertizeaza pe reprezentantii sexului puternic asupra urmatorului risc: un prezervativ prea stramt sau prea larg dubleaza riscul ca acesta sa alunce sau sa se rupa. 195 de barbati din cei intervievati s-au confruntat cu diverse probleme: 120 au zis ca n-am simtit cine stie ce placere, 57 au spus ca partenera nu a fost multumita de partida sexuala cu un prezervativ prost ales, 34 au declarat ca si-au scos prezervativul mai devreme, iar 18 au recunoscut ca acesta s-a rupt in timpul penetrarii.

Astfel, specialistii le atrag atentia tuturor barbatilor sa fie atenti la forma si marimea prezervativelor si ii sfatuiesc sa le aleaga pe cele potrivite. In ultima vreme, prezervativele ca metoda contraceptiva rivalizeaza cu pilulele. Insa medicii sunt ingrijorati de faptul ca prezervativele prost alese vor dezamagi cuplurile, iar acestea vor renunta sa le mai foloseasca.

De asemenea, ar fi de dorit ca partenerii sa invete pe indelete ca foloseasca un prezervativ si sa apeleze la el cu consecventa pentru a evita disconfortul in timpul sexului si chiar boli grave precum SIDA sau infectiile cu clamidia, herpesul sau HPV. Cele mai mari probleme le intampina barbatii din Africa, unde oferta de prezervative nu este una pe masura lor. Europenii si americanii sunt mai avantajati la acest capitol.
 

related posts

Modifică setările cookies