Interviu Elena Cucicovschi, trainer de feminitate: ”Sexualitatea, pentru majoritatea femeilor, este o rușine” 


Elena Cucicovschi este autoarea celui mai complex program de life-management din țară, Arta de a fi Femeie. Este psiholog, trainer în femininate și instructor certificat în practicile cu mușchii intimi și sănătatea feminină. Într-un interviu pentru perfecte.ro, Elena Cucicovschi ne vorbește despre avantajele redescoperii energiei feminine într-o lume dominată de bărbați. 


Cum ai început acest proiect, de a învăța femeile cum să-și redescopere feminitatea? A avut legătură cu o experiență personală?

Cu siguranță, a avut legătură cu experiența mea personală. Am început să caut răspunsuri la întrebările care mă frământau. În acea perioadă eram după divorț, cu un copil mic și tot continuam să eșuez în viața personală. Am înțeles că într-o relație fac aceleași greșeli și indiferent de bărbatul care este alături,  nu mă simt mai fericită. În carieră m-am descurcat bine mereu, dar înțelegeam că acest fapt nu mă facea să mă simt mai Femeie. Îmi doream mult să combin cariera, succesul cu fericirea.Îmi doream ca un bărbat puternic să aibă grijă de mine. Presiunea responsabilității nu mă lăsa să inspir aerul fericirii feminine. La un moment dat am realizat că sunt mereu tensionată, în goană după valorile masculine.

În relație bărbatul intra cu mine în concurență, în conflict iar eu tânjeam după susținere și de a-mi permite să fiu partea slabă și frumoasă a omenirii. Relația avea dreptul la existență doar dacă el devenea mai slab. În acel moment îmi desfășuram activitatea într-o companie pentru femei unde puteai să te dezvolți exclusiv prin concurență. Simțeam că poate fi și altfel, dar nu înțelegeam cum și ce anume e de făcut. Trăiam un conflict interior de nedescris și asta m-a făcut să-mi doresc armonie și echilibru. 

Exact în perioada căutărilor, mi s-a ivit întâmplător ocazia să particip la un training pe vânzări pentru directorii companiilor de top. Trebuia să participe tatăl meu, dar a fost nevoit să plece de urgență și așa am ajuns eu în locul lui. În sală erau doar bărbați între 40 și 60 de ani și eu singura femeie (de 27 ani). Prima sarcină a fost negocierea și lucram într-un grup de 5 persoane. Cu mine negociau patru bărbați în vârstă, cu statut de top-manager. Ce credeți? I-am pus la punct, am fost radicală și ei nu au putut negocia cu mine absolut nimic. Mi se părea că sunt învingătoare. Trainer-ul, un bărbat cam de vreo 60 de ani, mi-a spus că în toți anii nu a văzut o femeie ca mine. Eram sigură că e un compliment. Apoi a adăugat: «Tu ești femeie! De ce nu te folosești de acest dar? Nu ai pic de flexibilitate, feminitate în tine. Lupți, trăiești împotriva curentului, emani tensiune. Tu și dacă nu ai probleme, ți le creezi ca să te simți o luptătoare». Mă credeți că nu am observat faptul  că sunt singura femeie în sală până nu a  menționat el? Mi-am dat seama în acel moment că îmi  trăiesc  zilele ca un om, nu ca o Femeie… 

Așa a început drumul evoluției feminine pentru mine. În câțiva ani, am înțeles profund importanța acestui subiect și mi-am dorit din suflet să transmit femeilor tot ce am aflat. Făceam seminarii gratuite, pe cont propriu. Astăzi, după 5 ani de experiență de a lucra cu femeile, îmi dau seama că nu știam nimic pe atunci despre puterea feminină. Tot ce știam și înțelegeam atunci despre feminitate și putere feminină este o picătura în ocean. La momentul de față, Arta de a fi Femeie, by Elena Cucicovschii este cel mai complex program de life-management feminin din țară. 

Ce făceai înainte de a fi trainer în feminitate?

Făceam orice, doar să fiu șefă (râde) Glumesc. Majoritatea timpului am activat în domeniul construcțiilor. Când am început seminariile, aveam un concept store în centrul Bucureștiului, dar în scurt timp m-am căsătorit și am plecat cu familia din țară. 

Ce cursuri de specialitate ai urmat?

Cinci ani din viața mea am făcut cursuri și școli. Perfecționismul sau poate neîncrederea îmi șoptea că nu există limite. Am făcut avansat psihologie, școala de traineri în feminitate, m-am inițiat în practici energetice feminine, practici orientale, taosiste, sunt instructor certificat în practicile cu mușchii intimi și sănătatea feminină. Am învățat în Rusia, Ucraina, Crimea, Londra, Paris, Belgia, Grecia. Ultimii doi ani am lucrat cu maeștri care își desfășoara activitatea doar cu circuit inchis și prin recomandare. Spre uimirea mea, am aflat că de aceste taine beneficiază soțiile oamenilor influenți ai momentului, actrițe, vedete și chiar femei care fac politică. 

Care sunt cele mai de succes cursuri sau ateliere pe care le ții? 

De succes sunt toate. De obicei, femeia începe cu școala de feminitate online, apoi trece la următorul nivel - școala gheișelor online, participa la training-uri, tabere de feminitate și, pentru unele, elaborez programe individuale. 

Școala de feminitate este ABC-ul pentru fiecare femeie. Învățăm să accesăm energia feminină, aflăm despre cum funcționează femeia, bărbatul, relaționarea în cuplu la nivel energetic, fizic, mintal. În acest program combinăm psihologia cu energia. În urma programului ( care durează un an) femeile accesează acceptarea de sine, dragostea de sine, demnitatea personală, senzualitatea, încrederea, relaționarea în cuplu, relațiile dintre părinți și copii, creșterea energiei vitale, creșterea libidoului, încetinirea proceselor de îmbătrânire, echilibru emoțional și hormonal. În urma școlii, femeia rămâne cu cele mai eficiente tehnici de life management feminin pe care le aplică o viață întreagă. Fericită nu este acea femeie care nu are probleme, fericită este cea care știe să le rezolve. 

Școala gheișelor este un program mai complicat care presupune disciplină. Cursantele își însușesc toate tehnicile și practicile străvechi și moderne de amplificare a puterii feminine, prin intermediul senzualității și activarea resursei proprii. La școala gheișelor, femeia trezește energia succesului atât pentru ea, cât și pentru partenerul său. Tot prin intermediu acestui program femeile se pregătesc pentru naștere, își rezolvă problemele cu fertilitatea și se refac după naștere. 

În cadrul programului, se organizează școli și workshop-uri online, workshop-uri tematice care necesită prezența fizică în sală, training-uri de câteva zile și tabere de feminitate. Mai multe detalii pe https://artadeafifemeie.ro/

Cum te-au ajutat pe tine, personal, aceste cursuri și faptul că ești considerată o specialistă în feminitate?

Mi-am schimbat, efectiv, viața, destinul. Sunt o soție iubită și răsfățată, o mama foarte prezentă în viața și dezvoltarea copilului meu, antreprenor într-un proiect imobiliar, autoarea celui mai complex program de life management feminin care necesită multă inspirație și creație. Pot cu ușurință menține echilibrul între succes și fericire, am resursele necesare pentru a cuprinde toate rolurile sociale pe care le are o femeie și, cu toate astea, trăiesc în plăcere și satisfacție, sunt liberă și relaxată, mă simt autoarea propriei vieți și sunt o femeie cu vocație. Nu vă puteți imagina câte vieți s-au schimbat în cadrul programului, câte povești de viață și-au găsit happy end-ul. Sunt convinsă că acest stil de viață pe care l-am adoptat și pe care-l promovez nu-mi va permite niciodată să mă întorc în iadul în care am fost. Astăzi îmi trăiesc viața, mă trăiesc pe mine și nu viața mă trăiește, cum a fost o dată. Am avut o soartă grea și o poveste foarte tristă, am rămas cu copilul pe străzi la propriu… Femeia își accesează fericirea doar prin feminitate… 

O mulțime de femei apelează la tine pentru sfaturi de specialitate. Ca o constatare, ce ne poți spune despre românce? Care este relația lor cu sexualitatea și viața de cuplu? 

Româncele sunt femei spirituale cu deschidere către bine și frumos, sufletiste și recunoscătoare. Problema e că nu știu să-și trăiască viața din binele său. Nici eu nu am știut, până am învățat. În societatea feminină persistă spiritul de concurență și neîncrederea în sine. Astea sunt cei doi factori care nu permit evoluția femeii. Dezvoltarea prin concurență este strategie masculină. Femeia se dezvoltă prin admirație. În viața de familie, femeia, de-a lungul anilor, își cultivă spiritul de sacrificiu. Din punctul meu de vedere este un eșec total.

Femeia trebuie să aibă grijă în primul rând de starea sa de bine. Dacă îi este bine ei, este fericită toată familia, pentru că ea va armoniza totul în jurul său. Sexualitatea este un subiect tabu. În cadrul programului, organizez un eveniment de mare succes, «Focul pasiunii. Amanta», unde femeile învață despre manifestarea energetică de amantă, cum să reaprindă focul pasiunii în cuplu. Evenimentul se adresează femeilor căsătorite. Nu vă imaginați câte mesaje negative și jigniri în cadrul promovării. De aici mi-am dat seama că sexualitatea pentru majoritatea femeilor este o rușine. Sexul poate fi masculin sau feminin. Sexualitatea femeii este atunci cand ea își manifestă sexul în energie feminină. Doar prin sexualitate te poți conecta la esența ta, ca femeie. 

La final, un mesaj pentru cititoarele perfecte.ro... 

A fi femeie este o virtute. Femeia dătătoare de viață și distrugătoare de inimi, femeia zilei de mâine, care iubește necondiționat, femeia puternică, dar sensibilă, frumoasă și demnă, care își poartă feminitatea zi de zi cu mândrie, ca pe cel mai de preț accesoriu… Această femeie ești chiar tu! Dă-ți voie să fii ceea ce ești, descoperă puterea din tine, explorează-ți senzualitatea și vei găsi în tine puteri nebănuite, iar viața ta se va schimba considerabil în bine. Tu ești forța creatoare a Universului. 

Abi Talent, despre Alex Velea: “Aveti mila de orfani!” - Trending review cu Daragiu - Episodul 14

  • Interviu Elena Cucicovschi, trainer de feminitate: ”Sexualitatea, pentru majoritatea femeilor, este o rușine” 

related posts

Modifică setările cookies