Nu lua anticonceptionale dupa ureche: poti sa faci accident vascular sau chiar infarct!


Pilulele contraceptive au multiple efecte benefice, dar luate “dupa ureche” ne pot crea mari probleme. Ca sa nu ajungem la spital in stare critica, inainte sa apelam la ele, trebuie sa consultam doctorul ginecolog si sa facem cateva analize de sange.
 


Dr. ginecolog Indiana Dinca ne explica la ce riscuri ne supunem atunci cand luam anticonceptionale fara a consulta medicul in prealabil.

Pastilele contraceptive, popular zis, “ingroasa” un pic sangele. Exista femei care au probleme de coagulare. In organismul nostru, exista anumite proteine care controleaza coagularea sanguina. Daca acele proteine nu isi fac treaba, sangele se poate coagula rapid si exista risc de tromboza, de coagulare intravasculara, cu anumite blocari vasculare si chiar de accident vascular sau infarct. O femeie care vrea sa ia pastile contraceptive trebuie in primul rand sa faca un test de coagulare. E un set de analize de sange, se face pe nemancate”, a spus pentru www.perfecte.ro dr. Indiana Dinca.

Medicul ginecolog a explicat ca femeile care au probleme de coagulare pot lua pastile anticonceptionale, daca fac si un tratament anticoagulare. Fumatul agraveaza si mai mult lucrurile – avertizeaza ginecologul.

Indiana Dinca spune ca pilulele contraceptive au efecte pozitive asupra organismului.

“Pastilele contraceptive sunt foarte bune. Eu le consider in primul rand medicamente. Vin foarte multe fete la mine la cabinet care au menstre neregulate, abundente, cu intarzieri, dureroase si acele pastile luate zilnic, la aceesi ora, ajuta ovarele sa functioneze normal. Ele mentin acel echilibru pe care noi trebuie sa il avem in mod normal, un  echilibru important si pentru o viitoare sarcina”, spune Indiana Dinca, care sustine ca nu este nevoie de o pauza in administrarea lor.

“O femeie care are menstre neregulate si nu isi rezolva problema asta la timp, risca la un moment dat sa aiba probleme de sterilitate”, mai spune Indiana Dinca.


 

related posts

Modifică setările cookies