(P) 5 exercitii perfecte pentru a deveni mult mai rabdatoare


Tag-uri:

Celor care cred ca rabdarea are limite bine definite le-am pregatit astazi un articol cat se poate de interesant, in care aflam impreuna mai multe despre cum poate fi antrenat acest “muschi”. Fara doar si poate, rabdarea este o virtute, iar cei care se bucura de o rabdare fara margini genereaza o impresie mult mai buna celor din jur, prin calmul cu care abordeaza anumite chestiuni deloc simple. Asadar, iata 5 exercitii prin care si tu poti deveni mult mai rabdatoare: 

Marcheaza cele mai importante momente ale zilei 

Include in rutina ta zilnica si scrierea unei pagini de jurnal, in care sa povestesti cu lux de amanunte cele mai importante momente ale ultimelor 24 de ore. Si nu orice momente, ci acelea in care ai simtit ca rabdarea nu mai este de partea ta. Iata unul dintre cele mai “sanatoase” exercitii, dedicate celor care vor sa gestioneze mult mai eficient limitele propriei rabdari. Constientizarea joaca si in cazul acestui scenariu un rol-cheie, doarece iti permite sa identifici cu acuratete momentele in care ti-ai pierdut rabdarea, pentru a putea gasi apoi alternative de bun augur pentru acele reactii. 

Cumpara-ti cateva carti de colorat pentru adulti

Utilizarea cartilor de colorat cu mandale, dedicate “copiilor” care au trecut de foarte multa vreme de varsta majoratului, reprezinta un instrument foarte bun pentru dobandirea unei rabdari de fier. Pe langa stimularea rabdarii, colorarea acelor modele cat se poate de complicate genereaza si premisele pentru dezvoltarea unei puteri mult mai bune de concentrare. De asemenea, relaxarea mentala este inca beneficiu dovedit al acestei activitati. Cele mai bune creioane de colorat pentru mandalele dedicate adultilor sunt cele grafit. Daca vrei sa cumperi online cele mai bune creioane grafit fara lemn, click pe link. 

Incepe sa numeri pana la 10 si inapoi 

Coroborat cu respiratia adanca, numaratul pana la 10 si inapoi reprezinta un remediu garantat pentru redobandirea calmului pe care il cauti. Atunci cand simti ca gandurile iti joaca feste, pune-ti la treaba neurocortexul, adica partea creierului responsabila cu gandirea analitica. Pentru ca neurocortexul va prelua controlul, fiind ocupat cu solutionarea acestei probleme (de la 1 pana la 10 si de 10 pana la 1), vei deveni deodata mult mai calm, avand astfel la dispozitie mai multa energie, pentru a-ti putea tine mai bine in frau rabdarea. 

Antreneaza-ti in fiecare zi puterea de vizualizare

Este un exercitiu pe care trebuie sa il testezi atunci cand esti relaxat. Asigura-te ca te afli intr-un loc ferit de zgomote, inchide ochii si imagineaza-ti reactia perfecta pe care vrei sa o ai, intr-un moment in care ti-ai putea pierde rabdarea. Cum ai putea face fata cat mai bine situatiei respective? Cum arati in acel moment? Care este discursul pe care il ai? Cum vrei sa te perceapa cei de fata in momentul respectiv, ca urmare a reactiei tale inspirate? Vizualizarea este un exercitiu compatibil cu cel al jurnalului: identifici mai intai momentele in care ti-ai pierdut rabdarea, apoi vizualizezi cea mai buna reactia a ta, in contextul evenimentului respectiv.

Testeaza alternativa unei cariere in mentorat

Iata inca un exercitiu ce se poate dovedi a fi unul cat se poate de util. Aceasta initiativa este construita in jurul ideii conform careia “fiecare persoana poate fi si profesor si elev”, pentru ca fiecare dintre noi poate invata zilnic lucruri noi. Poate ca este timpul sa explorezi eventualitatea unui restart binevenit al propriei tale cariere, mizand de aceasta data pe un job de mentorship sau advising. Vei asa sansa de a cunoaste oameni noi in fiecare saptamana, cu care sa faci pase de idei bune si cu ajutorul carora sa iti poti imbunatati capacitatea de a fi mult mai rabdatoare. 

Teoria de mai sus trebuie pusa chiar de maine in practica, daca iti doresti sa capeti o rabdare de fier, in urmatoarele 12 luni. Exact ca in cazul concencentrarii sau al creativității, rabdarea poate fi antrenata, cu ajutorul unor exercitii precum cele de mai sus. Partea cea mai frumoasa: rezultatele nu vor intarzia sa apara!

related posts