“Toate romancele arata ca niste vampiri”. Ce parere proasta au strainii despre femeile din Romania


Nu sunt cea mai mare patrioata in viata, dar recunosc ca ma simt prost atunci cand citesc articole jignitoare la adresa romanilor in presa internationala. “Tigani, hoti, cersetori, prostituate”. Cel mai des astea sunt cuvintele cu care suntem asociati. 


Nici femeile din Romania nu au o imagine prea buna. Am un prieten care lucreaza foarte mult cu straini, in special italieni. “Orice strain care vine in Romania dintr-o tara mai civilizata le vede pe femeile noastre ca fiind mai accesibile”, mi-a povestit el, cu cazuri concrete, pe care mai bine nu le povestesc. Majoritatea clientilor lui, cand vin la noi in tara, sunt pusi pe agatat. Unii chiar vin special pentru asta. Mi-a povestit despre un domn de peste 65 de ani care isi cauta sotie romanca de vreo 20-30.

De ce am pornit subiectul asta? Am deschis site-ul Mediafax si am vazut ca solistul trupei Hurts, care a castigat premiul pentru cel mai bun videoclip la premiile NME, a spus despre romance ca arata “ca niste vampiri”. Toate. Ei si-au filmat o piesa la noi in tara si au tras aceasta concluzie de senzatie. Au zis despre Romania ca este “o tara minunata” si “toate femeile seamana cu niste vampiri”.  

 Vampiri? M-am tot gandit daca poate sa existe ceva de bine in comparatia asta... In general, in filme, femeile-vampir sunt impartite in doua categorii: unele sunt sexy, strident machiate, ochi puternic conturati cu negru, buze rosii si fete palide...in principiu, sunt destul de senzuale, iar barbatii cad in capcana lor. Celelalte sunt monstruoase si hidoase. Sper ca solistul de la Hurts se refera la prima categorie, totusi. 

Va aduceti aminte ca recent si Pitbull a creat niste controverse cu o afirmatie de-a lui despre romance. Mai pe ocolite, ne-a facut usuratice intr-o melodie de-a lui. 

“Am fost in tari si orase ale caror nume nu le pot pronunta/ Si locuri pe glob de care nu stiam ca exista/ In Romania, ea m-a tras deoparte si mi-a spus Pit, ma poti avea pe mine si pe sora mea". 

Deci...cam asta cred strainii despre noi. Nu va lasa un gust amar?


related posts

Modifică setările cookies