Parul pubian, un inamic sau un accesoriu sexual?


Parul pubian nu mai este la moda. Daca in anii `60 facea ravagii look-ul hippie, natural, acum tinerii scapa de parul din zona intima din motive practice si de igiena. Tu ce look preferi?

 


Corpul uman este acoperit de circa 6 milioane de fire de par, incluzand aici si parul din cap. 90 la suta din acest par este intr-o crestere continua si constanta, in vreme ce celelalte 10 procente stagneaza.

Parul creste in medie cam 1 cm pe luna, insa adesea se intampla ca acest proces sa fie incetinit. Exista zone in care creste mai repede si zone in care creste mai incet. Cu cat e parul mai lung, cu atat creste mai incet. Dar exista si zone in care parul este foarte... „persistent”. Cum ar fi cel din cap si cel din zona intima.

Daca nu tunzi / razi acest par, el se va opri din crestere cam in 6 ani, cand va atinge lungimea de 110 cm.
Expertii spun ca parul  de la gene, sprancene, picioare, maini si de pe piept nu atinge niciodata mai mult de 2 cm.

Parul pubian nu mai este la moda printre tineri

Ultimele studii care cerceteaza obiceiurile sexuale ale noii generatii demonstreaza ca epilarea zonei intime reprezinta un adevarat trend printre tineri.

In principiu, tinerii isi indeparteaza parul pubian din motive practice si igienice, dar creste si numarul celor care o fac din motive estetice. Prin asta vor sa sporeasca atractia sexuala.

Cosmeticienii sustin ca parul pubian este similar cu cel de sub brat. Substantele eliminate in timpul transpiratiei creeaza o combinatie de mirosuri care teoretic atrag sexul opus. Insa, in cultura si civilizatia actuala, aceste mirosuri sunt considerate respingatoare. Asa ca de ce sa riste tinerii din ziua de azi?

Epilatul parului din zona intima are in zilele noastre si o conotatie erotica. Statisticile arata ca doar 6 % din femeile cu varste intre 18 si 35 de ani isi lasa parul pubian in stare naturala, 34  % il scurteaza cu foarfeca sau aparatul de ras, 31% scapa doar de parul pe care il considera in exces, iar 28 % il rad complet.

Tu cum preferi ?
 

related posts

Modifică setările cookies