Pe asta o stiai? Cola este metoda contraceptiva: distruge 30 % din spermatozoizi!


La inceputul anilor ’50, femeile din Statele Unite credeau ca daca beau o cutie de Cola bine agitata dupa un contact sexual neprotejat scapa de o eventuala sarcina nedorita. Desi e doar un mit, un sambure de adevar tot exista.


Un ginecolog din Boston, Deborah Anderson, a studiat acest aspect -  mitul nu a fost confirmat, insa s-a descoperit ca un pahar de bautura care contine cola distruge cam 30 % din spermatozoizi.
 
Totusi nu te baza pe cola cand vine vorba de contraceptie. 30% este un procentaj mic!
Clar, bauturile cu cola nu pot fi o metoda contraceptiva, pentru ca spermatozoizii inoata prea repede. Insa zaharul din ele distruge o parte din ei, si asta pentru ca sperma absoarbe zahar. Apoi, acestia oarecum explodeaza”, a spus pentru site-ul intimatemedicine.com Deborah Anderson.
 
Anderson si echipa sa de cercetatori au primit, pentru acest studiu,  premiul “Ig Nobel” – un fel de trofeu – parodie dupa mult mai celebru premiu Nobel.
Premiile Ig Nobel sunt acordate in fiecare an pentru 10 realizari “care ii fac pe oameni mai intai sa rada, iar apoi ii pun pe ganduri”, pentru cercetari serioase care analizeaza mituri stupide.
 

related posts