Sexul de impacare, benefic pentru cuplu?


Din punct de vedere psihologic, sexul de impacare este o modalitate perfecta de a-ti intari relatia si de a o mentine puternica si satisfacatoare. Mai mult, sexul de impacare te scapa si de stresul cotidian si favorizeaza comunicarea dintre tine si iubitul tau.


Sexul este benefic pentru organism din toate punctele de vedere. Chiar si atunci cand vine sa puna punct unui conflict in cuplu. Odata cu orgasmul, atat barbatul cat si femeia elibereaza la nivel cerebral doi hormoni, prolactina si dopamina, care le declanseaa emotii pozitive si sentimente de atasament si recunostinta unul fata de celalalt.

Este o modalitate de a mentine flacara aprinsa
Sexul de dupa o cearta reaprinde flacara dintre parteneri si ii ajuta sa-si creeze din nou intimitatea si complicitatea de care au nevoie.

Intareste dragostea dintre parteneri
De regula, in timpul sexului, partenerii nu se mai gandesc atat de mult la propria persoana, ci la cum sa-si satisfaca perechea. Iar acest lucru nu face altceva decat sa le intareasca si sentimentele pe care le au unul fata de celalalt.

Imbunatateste viata sexuala a cuplului
Asa cum pofta vine mancand, sexul de impacare ii face pe parteneri sa-si doreasca mai mult, sa ofere mai mult si sa experimenteze. Iar acest lucru, pe termen lung, ii ajuta sa ramana activi sexuali si satisfacuti.

related posts

Modifică setările cookies