Sexul de impacare: de ce si cum sa-l eviti. Efectele negative ale dragostei dupa cearta


Desi parerea populara despre "sexul de impacare" este ca e o activitate benefica pentru cuplu, un psiholog american a demontat aceasta teorie. El considera ca efectele dragostei dupa cearta sunt asemanatoare cu cele ale cocainei.


Seth Meyers explica de ce cuplurile aleg aceasta activitate, si cum vor sa faca sex doar pentru emotia puternica oferita, fara a rezolva insa si disputa de la care a plecat totul. "Intareste cearta si drama emotionala. Trebuie sa va ganditi: Daca ai parte de o partida de sex nemaipomenita dupa o cearta imensa, nu e logic sa vrei sa te certi din nou daca recompensa este atat de mare?" , si-a intrebat el cititorii blogului de psihologie.

Teoria controversata contrazice parerea generala a societatii, care priveste in general sexul de impacare ca pe o activitate care opreste sentimentele negative dintr-o relatie, informeaza Daily Mail.

Cand cuplurile "impart emotii negative puternice", sexul de impacare ofera o alternativa rapida si usoara de a schimba directia. "Isi doresc sa schimbe vitezele si sa ajunga la celalalt capat al sentimentelor. Sa simta emotia de impacare. Nu e atat de diferit ca un dependent de droguri care are nevoie de cocaina", a explicat doctorul.

Citeste mai multe pe mediafax.ro.

related posts

Modifică setările cookies