Și minciuna e sănătoasă! 10 lucruri cu care nu trebuie să fim sinceri


În familie, la muncă sau în compania prietenilor există numeroase situații în care sinceritatea nu-și are locul. Cu puțin tact, incluzând aici atât minciunile nevinovate, cât și tăcerea, se pot evita „adevărurile” deranjante.

Tag-uri: #10 lucruri

Fără pretenția de a epuiza subiectul, iată doar câteva dintre cazurile care pot apărea în viața de zi cu zi și care necesită o abordare atentă:

1. De ce nu ești mai apropiat de cineva. Probabil că fiecare dintre noi are în cercul de cunoștințe una sau mai multe persoane cu care nu se potrivește din punct de vedere al relaționării. Evident, există și motive, care ar fi bine însă să le ținem pentru noi.

2. Când primești un cadou pe care îl detești. Darurile sunt în general bine primite, iar excepțiile trebuie tratate ca atare, cu zâmbetul pe buze, mai ales dacă avem în față o persoană pe care o apreciem.

3. Ce părere ai despre stilul altcuiva de a-și crește copiii. Orgoliul părinților e foarte ușor de stârnit, ținând cont de eforturile uriașe ale acestora, astfel că orice remarcă negativă în acest sens se poate întoarce împotriva noastră.

4. Cum îți clasifici prietenii sau colegii de muncă. Preferințe există mereu la acest capitol, dar o abordare deschisă a subiectului cu persoanele în cauză, mai ales cu cele aflate la coada listei, nu face bine nimănui.

5. Detaliile intime ale relațiilor trecute. Partenerii de viață vor fi obligați să se raporteze și să se compare cu „foștii” sau „fostele” în cazul în care vor afla prea multe lucruri despre cum a fost înainte.

6. Adevăratul motiv al unei întârzieri. Nu e deloc politicos să lași pe cineva să aștepte la o întâlnire, indiferent dacă e de business sau personală. Totuși, dacă nu ai un motiv întemeiat (de exemplu aglomerația din trafic), atunci e mai bine să te scuzi și să nu intri în detalii.

7. Slăbiciunile profesionale. Chiar și atunci când ne aflăm la un interviu și suntem întrebați despre „slăbiciuni”, e indicat să pregătim dinainte un răspuns decent, care să nu ne pună într-o lumină negativă.

8. Când cineva nu e atât de talentat pe cât crede. Pentru că adevărul va ieși negreșit la iveală în viitor, nu e de datoria noastră să frânăm inițiativele sau dorințele celor de lângă noi.

9. Părerile negative despre anturajul partenerului sau partenerei. Dacă nu sunt lucruri de o gravitate aparte, atunci orice critică sau comentariu răutăcios poate dăuna relației de cuplu.

10. Când crezi că ești mai deștept decât colegii de serviciu. Inteligența și calitățile profesionale trebuie scoase în evidență prin realizări și nu prin laudă de sine în discuții (bârfe) pe la colțuri.

related posts

Modifică setările cookies