Sex, cadouri sau imbratisari: ce crezi ca sudeaza o relatie?


Sex salbatic pe masa din bucatarie sau o decapotabila cu funda rosie de ziua ta? Ambele par sa fie indicii ale unei relatii perfecte. Totusi, nu ca n-ar fi lucruri pe care ni le dorim toate, se pare ca altceva ne cimenteaza relatia si ne face “sa traim fericiti pana la adanci batraneti”: imbratisarile. 


Cu cat va alintati mai mult, cu cat va imbratisati si va sarutati mai des, cu atat aveti sanse sa imbatraniti impreuna. Asta ne-au spus cercetatorii dupa ce in prealabil au pus cobaii sa se imbratiseze, ne imaginam. Desi majoritatea cuplurilor numara ingrijorate partidele de sex pe saptamana, ca si cum ar fi un indicator al bunului mers al relatiei lor, in realitate sesiunile de imbratisari pe canapea, in fata televizorului, de exemplu, sunt cele care ii apropie pe parteneri cu adevarat.

Daca doi parteneri se concentreaza asupra vietii lor sexuale, este foarte posibil ca anumite probleme emotionale sa nu fie verbalizate niciodata, iar asta le va agrava indepartand cele doua persoane. Atingerile nonsexuale, adica cele care nu implica atingerea sanilor sau a fundului, incurajeaza apropierea si conversatiile intime. Explicatia stiintifica este ca in timpul acestor alintari se secreta oxitocina, supranumita “hormonul fericrii” datorita efectului de relaxare si buna dispozitie pe care il are asupra noastra.

Practic, in urma unei atingeri de 10 minute devii mai apropiata de iubitul tau decat in urma unei partide de sex. Medicii spun ca dupa perioada de “smuls hainele unul de pe celalat” de care cu totii ne aducem aminte pentru ca era la inceputul roz al relatiei, oamenii memoreaza mirosul celuilalt si o simpla imbratisare este suficienta pentru a elibera oxitocina si a se simti in al noualea cer.

related posts