10 alimente care fac minuni pentru sanatatea ta


Dieta noastra isi pune foarte mult amprenta pe felul in care aratam si felul in care ne simtim. Nu trebuie sa tinem regimuri drastice pentru a arata bine, insa trebuie sa ne asiguram ca din alimentatia noastra nu lipsesc aceste 10 produse:


1. Somonul: una din cele mai importante surse de omega-3, ajuta la reducerea inflamatiilor, aparitia ridurilor si mentine fermitatatea pielii.

2. Iaurtul cu continut scazut de grasime: contine calciu. Calciul este benefic pentru unghii, dinti si oase.

3. Scoicile: sunt cea mai buna sursa de zinc. Zincul ajuta la cresterea colagenului care sustine structura pielii.

4. Afinele: sunt pline de antioxidanti si antiinflamtori care previn distrugerea celulelor pe termen lung.

5. Kiwiul: o sursa buna de antioxidanti, dar contine si potasiu si vitamina C, ceea ce ne ajuta la prevenirea ridurilor.

6. Cartofii dulci: plini de beta-carotena, care este apoi transformata de corp in vitamina A. Pastreaza pielea fina si o protejeaza de daunele create de soare.

7. Spanacul: o alta sursa de beta-carotena, dar si de luteina, care ne protejeaza ochii.

8. Rosiile: probabil singurele legume care ne sunt mai folositoare procesate decat crude. Ele sunt o importanta sursa de licopen, un antioxidant ce ne protejeaza de soare.

9. Alunele: o sursa importanta de omega-3, acizi grasi si vitamina E. Cantitatile de omega-3 gasite in alune ajuta atunci cand trebuie sa ne tratam de o eczema sau de o boala usoara de piele.

10. Ciocolata neagra: plina de antioxidanti si nutrienta, ajuta la circulatia sanguina catre piele, astfel aceasta devine mai fina si mai luminoasa. Atentie insa, cautati ciocolata neagra cu cel putin 60% cacao!

related posts

Modifică setările cookies