10 semne că ai fost deja infectat cu noul coronavirus și nu ai știut acest lucru! Cum poți ști sigur


Este posibil să fi avut deja coronavirus și nu să nu fi realizat? 


”Majoritatea oamenilor care iau acest virus pot dezvolta simptome minore, cele mai comune fiind temperatura mai mare și o tuse nou, seacă”, explică Daniel Atkinson pentru treated.com.

Mai jos, regăsiți 10 semne subtile care îți arată că ai avut deja Covid-19 și nu ai realizat:

1 Congestie nazală, durere în gât

Conform doctorului Atkinson, durerea în gât, alături de un nas înfundat și mucozități, poate indica un caz ușor de Covid-19. Dar pentru că se simte precum o răceală comună sau o alergie, se poate să fie trecută cu vederea.

2 Gust și miros diminuate 

Unele persoane își pierd gustul și mirosul atunci când contractează virusul. ”Este un simptom care poate acompania alte simptome ușoare, specifice unei răceli banale. Conform sursei menționate mai sus, pacientul își recuperează aceste simțuri în cel mult șase săptămâni. 

3 Apetit redus

Când organismul este infectat cu un virus de acest gen, poate dispărea pofta de mâncare. ”Este important să beți multe lichide pentru a ajuta organismul să combată virusului și chiar dacă nu simțiți nevoia, încercați să mâncați, fie că e vorba de o gustare sau de o porție mai mică”.

4 Conjunctivită

Dacă ai avut recent conjunctivită este posibil să fi fost din cauza coronavirusului. ”Mai multe rapoarte sugerează faptul că SARS-CoV-2 poate determina o conjunctivită ușoară, care nu se poate deosebi de alte cauze virale”, a fost declarația recentă a Academiei Americane de Oftalmologie. 

5 Greață sau diaree

Conform unui studiu publicat în The American Journal of Gastroenterology, problemele digestive sunt comune în infecția cu Covid-19, jumătate dintre pacienții diagnosticați plângându-se de aceste simptome. 

6 Un episod de febră

Ai avut un episod de febră care a trecut așa de repede încât nici nu te-ai empacientat? Ei bine, ar fi putut fi din cauza Covid-19. Conform OMS, 87,9% dintre cazuri confirmate în laborator au raportat febra drept cel mai comun simptom.

7 Dureri musculare

Ai crezut că dureri musculare pentru că ai exagerat cu exercițiile fizice. Sau poate ai crezut că ai avut gripă. Durerile musculare sunt însă și un simptom de infecție cu noul coronavirus. 

8 Dureri de cap foarte mari

Dacă ai simțit dureri puternice la nivelul capului, s-ar putea să fi fost vorba de Covid-19. Conform Optometry Times, ”un studiu făcut pe 100 de pacienți a arătat faptul că migrenele pot apărea în fazele presimptomatice sau simptomatice ale Covid-19”.

9 Dureri în piept

Unele persoane continuă se experimenteze diverse simptome și la câteva luni după infectare, conform Heart.org. ”În cadrul vizitelor la medic sau pe grupurile de social media, un număr tot mai mare de pacienți se plâng de simptome care rămân, chiar după dispariția virusului, precum palpitații, dureri în piept, respirație întretăiată, oboseală sau stări de febră”, precizează sursa citată mai sus.

10 Ai fost bolnav la începutul anului

Dacă ai fost bolnav în ianuarie, februarie sau martie și ai crezut că este vorba de răceală sau gripă, s-ar putea să fi fost vorba de Covid-19. Pentru că epidemia de Covid a apărut chiar în sezonul gripelor și răcelilor, este foarte posibil să fi avut coronavirus și să nu fi știut.

Foto: Shutterstock

Vezi și: 

 

 

 

Modifică setările cookies