10 tratamente naturiste care te ajută să rămâi însărcinată


Înainte să treci la tratamente hormonale sau procedurile de reproducere asistată, poți să arunci un ochi și în… grădina. De multe ori, plantele și-au dovedit efectul miraculos în tratarea infertilității. Află mai departe ce remedii naturiste există și ce efecte benefice au asupra concepției.


O sănătate de fier și un organism fără probleme. Sunt două condiții esențiale că să poți concepe. Dacă oraganele reproductive nu funcționează la cote maxime, dacă organismul e slăbit și sistemul imunitar e încercat, atunci și șansele să deveniți părinți scad. Uneori e nevoie doar de un mic imbold pentru a reporni funcțiile normale, iar mecansimul concepției va funcționa din nou.

 

 

Dacă te gândești să încerci și puterea plantelor pentru creșterea ferilitatii, ține cont de faptul că tratamentul naturist nu trebuie luat fără consultul unui medic/specialist fitoterapeut. În plus, va trebui să ai răbdare și să aștepți să treacă mai multe luni până să vezi primele efecte.

 

Dacă șții regulile ce trebuie urmate, atunci nu rămâne decât să afli ce efecte benefice au plantele recomandate pentru sporirea fertilității feminine.

 

 

1. Fructul castității (Agnus Castus). Puterea lui în vindecarea problemelor genitale feminine este cunoscută din Grecia antică. Fructele acestei plante, culese atunci când sunt coapte sunt folosite pentru tratarea dezechilibrelor hormonale care produc menstruatii neregulate și dispariția ovulatiei.

 

Studiile au arătat că efectul sau este cel de creștere a secretiei de progesteron și reglarea ciclului menstrual. Un alt studiu realizat de britanici a arătat că 60% dintre femeile cărora li s-au administrat suplimente pe baza de Agnus Castus au simțit diminuarea sau dispariția simptomelor sindromului premenstrual.

 

 

 

2. Rădăcina de unicorn (Chamaelirium luteum). E unul dintre cele mai vechi remedii pentru sporirea fertilității. E folosit de secole, așa că nu e de mirare că este o plantă pe cale de dispariție. Acționează direct asupra ovarelor, reglează ovulația și repara mucoasa uterului.

 

Cu sute de ani în urmă, vracii amerindieni le sfătuiau pe femei să mestece rădăcina de unicorn fals pentru a preveni o pierdere de sarcina. Era folosit și pentru tratarea disconfortului și problemelor digestive cauzate de sarcina (vărsături și grețurile de dimineață).

 

 

3. Trifoiul roșu (Trifolium pratense). Îl recunoști ușor în poienițe după florile roz închis. Se pare că poartă noroc și femeilor care vor să rămână însărcinate, datorită proprietăților sale de creștere a fertilității. Frunzele și inflorescentele sunt bogate în izoflavonoide (estrogen natural conținut de plante) dar și nenumărate vitamine și minerale (vitamina C, vitamina B6, calciu, magneziu, potasiu).

 

Ajută la întărirea sistemului imunitar, diminuarea stresului, dezvoltarea embrionului, detoxifierea sângelui, diminuarea sindromului premenstrual, reglarea colesterolului. În plus, se spune că ajută și în cercarea de a te lasă de fumat. Adică, te poate duce pe drumul cel bun în pregătirea corpului pentru o sarcina sanataosa.

 

 

4. Extract de rădăcina de batate sălbatice (Dioscorea villosa). De acum două secole această plantă era recunsocuta pentru efectele sale benefice în înlăturarea durerilor menstruale. În anii 1940-1950 cercetătorii au descoperit că rădăcinile de batate sălbatice conțîn un fitoestrogen (hormon de origine naturală) care poate fi trasformat pe cale chimică în progesteron. De fapt, acest tip de hormon natural a stat la baza primelor pilule contraceptive în anii 1960.

 

Deși extractul de batate sălbatice se folosește și acum pentru tatarea crampelor menstruale, greturilor din sarcina, osteoporoză și simptome ale menopauzei, nu există studii clinice care să arate că funcționează 100%. Astăzi, este folosit pentru producerea de creme și suplimente naturale care pot fi folosite pentru tratarea problemelor ginecologice.

 

 

5. Dong Quai (Angelica polymorpha sinensis) – rădăcina de aglică. Crescută pe crește munților în China, Koreea și Japonia, Dong Quai este renumită în medicină tradițională asiatică. Se găsește și la noi sub formă unor suplimente din extract din rădăcina acestei plante. Are o aromă puternică și gust dulce. Este folosită pentru tratarea sindromului premenstrual, a crampelor menstruale și în menopauza.

 

De obicei este folosită în combinație cu alte plante și are efecte miraculoase pentru tratarea problemelor legate de menstruație, menopauza, inflamații pelvine. Previne osteoporoză și are efect asupra imunității. Nu lua, totuși, un tratament bazat pe Dong Quai fără să ceri sfatul medicului, mai ales dacă ești însărcinată.

 

 

6. Propolis. Toată lumea știe că propolisul are proprietăți miraculoase asupra organismului, dar pentru femei e bun și pentru tratarea endometriozei, una din cauzele infertilității.

 

Potrivit Enciclopediei Remediilor Naturale, un studiu făcut pe un grup de femei care se confruntau cu infertilitate datorată endometiozei, a arată că o cantitate de 500 de mg de propolis adminsitrat de două ori pe zi a fost suficient pentru a crește rată de success în concepție.

 

 

7. Brânca ursului (Heracleum sphondilyum). O găsești în pădurile și poienile de munte de la noi, acolo unde chiar ai putea da nas în nas cu ursul. Puterea ei de a revigora organismul te poate duce cu gândul la forță animalului al cauri nume îl poartă.

 

E folosită de sute de ani că remediu pentru infertilitate, impotența, amenoree, ciclul menstrual neregulat sau menopauza prematură. Acțiunea plantei stimulează ovulația, dar cum se întâmplă asta, nu a fost foarte clar elucidat până acum.

 

 

8. Rădăcina de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra). Chinezii au descoperit proprietățile tămăduitoare ale acestei plante. Ajută la creșterea imunității, reduce inflamatiile, protejează ficatul și reduce din simptomele menopauzei.

 

Multe din combinațiile de plante care se adresează femeilor ce au probleme de infertilitate conțîn rădăcina de lemn dulce datorită proprietăților sale estrogene, care ajută la normalizarea și reglarea nivelului de hormoni. Nu trebuie să exagerezi cu cantitățile luate din această palnta pentru că poate provoca hipertensiune, retenție de lichide, dureri de cap.

 

 

9. Frunze și mlădițe de zmeur (Rubus idaeus). Se poate să fi auzit de efectele miraculoase ale zemurei și puterile ei antioxidante, dar trebuie să îți spunem că și frunzele sau mladitele plantei sunt la fel de bune, mai ales dacă suferi de probleme ce pot genera infertiliatate.

 

Frunzele de zmeur, proaspete sau uscate, sunt o bună terapie pentru reglarea hormonilor și tonifierea uterului, în timp ce tinctura de mlădițe de zmeur este indicată în combaterea chisturilor ovariene și a fibromului uterin.

 

 

10. Lăptișorul de matcă este un aliat de nădejde pentru poersoanele care suferă de infertilitate. Acesta combate infertilitatea atât la femei, cât şi la bărbaţi, prin reglarea nivelurilor hormonale, reducerea inflamaţiilor aparatului reproducător şi creşterea apetitului sexual.  Se administrează cu 30 de minute înainte de masă. Doza recoamndată este de 1-2 g zilnic. 

 

Pentru rezultate optime, o cură trebuie să dureze minim 6-8 săptămâni 

related posts

Modifică setările cookies