3 sfaturi care te vor ajuta să combați durerile de spate


Petrecem foarte mult timp pe scaun în fața calculatorului și prea puțin făcând mișcare. Ridicăm greutăți și nu suntem deloc atenți la regulile corecte de aplecare, astfel încât să ne protejăm spatele și să evităm o posibilă accidentare.

Tag-uri:

Geanta ce conține laptopul și alte obiecte necesare la birou devine din ce în ce mai grea și, la finalul zilei, simțim o durere puternică ce pornește din dreptul umărului și coboară către spate. 

Din fericire, există măsuri pe care le poți implementa rapid astfel încât să ai un spate sănătos și fără dureri. Astfel, pe lângă cele opt ore de somn de care ar trebui să te bucuri noapte de noapte și atenția acordată alimentației, mai sunt anumite aspecte ce te pot ajuta să previi apariția durerilor cervicale. 

Alege cu grijă încălțămintea

Pantofii tăi preferați s-ar putea să nu fie și cei mai sănătoși pentru spatele tău. Încălțămintea inadecvată poate provoca o mulțime de probleme atât pentru coloană, cât și pentru picioare. Pantofii ideali trebuie să fie flexibili, moi și să te simți comod în ei. Spre exemplu, dacă petreci mult timp stând pe scaun la birou, îți recomandăm să îți iei o pereche de adidasi de dama cu care să te schimbi când ajungi la serviciu. Astfel, te vei bucura de mai mult confort, acești pantofi sport respectând scobitura piciorului. Sunt foarte potriviți mai ales pentru persoanele care suferă de dureri lombare, indiferent de cauza lor. 

Totodată, în funcție de buget, poți apela la încălțămintea făcută pe comandă, fie că vorbim de pantofi sau cizme. Aceasta va fi făcută după forma piciorului tău și vei reduce cu mult riscul apariției unor dureri lombare. În plus, dacă ai probleme cu coloana, medicii ortopezi recomandă încălțămintea cu talpă joasă sau cu un toc de maximum 6 centimetri.

Investește într-un scaun ergonomic

Scaunul de birou este printre cele mai importante elemente care te ajută să ai un spate sănătos. Așadar, acesta trebuie să fie ergonomic, confortabil și să îți mențină corpul într-o poziție corectă. Încearcă pe cât posibil să nu te grăbești atunci când îl alegi și nici să nu faci mari economii pentru că sănătatea ta va avea de suferit. Astfel, modelul pe care îl cauți trebuie să fie ajustabil și să aibă cât mai multe componente care se pot adapta, precum înălțimea, spătarul, brațele.

De asemenea, acordă atenție șezutului, care trebuie să fie suficient de mare încât să-ți dea posibilitatea să te miști lejer. Potrivit specialiștilor, acesta trebuie să fie cu 2,5 centimetri mai mare decât amprenta lăsată de șoldurile și coapsele tale. Totodată, perna trebuie să fie destul de moale pentru a-ți oferi confortul necesar pentru o perioadă lungă de timp.

În plus, este recomandat ca la fiecare 30 de minute să te ridici de pe scaun și să te miști pentru câteva minute.

Stabilește-ți exerciții zilnice

Chiar dacă pare greu de realizat, antrenamentul pentru mușchi este esențial în păstrarea unui spate sănătos și a unei coloane vertebrale drepte. Nu trebuie să faci exerciții complicate și care să te epuizeze fizic, ci doar să-ți formezi un program constant. Spre exemplu, unul dintre exercițiile simple pe care le poți face constă în așezarea pe spate cu genunchii la piept și menținerea lor, cu ajutorul brațelor, timp de cinci secunde. Poți face câte șapte repetări, numărul putând să crească pe măsură ce vei avansa cu antrenamentele. De asemenea, fă genuflexiuni sau flotări, dar ai grijă să le execuți corect.

Pe lângă sfaturile de mai sus, îți poți face o dată pe lună o programare la masaj, astfel te vei bucura de o relaxare totală, iar spatele tău îți va fi cu adevărat recunoscător.

Sursă foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies