3 trucuri eficiente pentru a menține tenul hidratat în anotimpul rece


Rutina de îngrijire a tenului suferă o serie de schimbări majore, atunci când vremea se răcește considerabil. Chiar dacă pielea este mai puțin expusă, temperatura scăzută, vântul puternic și nivelul crescut de umiditate pot duce la uscarea excesivă a pielii, favorizează apariția roșeței și a iritațiilor.


Cu toate acestea, tranziția se face gradual, evitând înlocuirea completă a produselor cosmetice utilizate până în prezent, deoarece pielea poate reacționa negativ când intră în contact cu ingrediente noi. În schimb, în funcție de nevoile și tipul tenului, adaptează articole de îngrijire auxiliare, care nu conțin alcool, parfum sau alte componente cu efect iritant.

Așadar, am ales câteva metode utile care te vor ajuta să te bucuri de iarnă și să fii în cea mai bună formă.

1. Totul pornește de la hidratare 

La nivelul primului strat exterior al pielii, epiderma, celulele formează o barieră puternică împotriva factorilor externi. Astfel, în momentul în care acest scut invizibil își pierde din fermitate, celulele trimit semnale eronate către restul organismului, ceea ce poate duce la apariția acneei sau roșeței. 

În cadrul ritualului de îngrijire al fiecărei persoane, hidratarea reprezintă pasul final întrucât textura cremei sau loțiunii sigilează restul produselor cosmetice utilizate anterior. După curățare, tonifiere și exfolierea pielii (de câteva ori pe săptămână), o crema de fata îmbogățită cu acid hialuronic stimulează producerea unor noi fibre de colagen, revitalizează celulele pielii și elimină aspectul tern și obosit. 

Un alt ingredient benefic în procesul de hidratare este glicerina. Prezentă în numeroase produse destinate oricărui tip de ten, acest ingredient umectant:

  • grăbește vindecarea rănilor;
  • calmează pielea iritată;
  • este recomandată în cazul pielii uscate sau descuamate. 

2. Crema cu protecție solară (SPF) se folosește pe tot parcursul anului

O percepție greșită, întâlnită mai ales la debutul anotimpului rece, este excluderea cremei cu protecție solară din schema de îngrijire. Ei bine, folosirea unui strat generos de SPF în fiecare dimineață, indiferent de anotimp:

  • previne apariția semnelor de îmbătrânire prematură a pielii, cauzată de expunerea repetată la razele ultraviolete;
  • protejează pielea sensibilă împotriva arsurilor solare;
  • împiedică formarea ridurilor, a liniilor fine sau a petelor de pigmentare.

Mai mult, specialiștii recomandă alegerea unei creme cu un factor de protecție de minimum 30, iar cantitatea de 30 de grame să fie reaplicată frecvent pe toată durata zilei.

3. Întregul organism contribuie la sănătatea tenului

Asemenea unui mecanism programat să producă rezultate satisfăcătoare, corpul uman lucrează încontinuu pentru a asigura buna funcționare a celulelor și organelor. De aceea, este important să adopți un stil de viață echilibrat, o alimentație sănătoasă compusă din substanțe nutritive, vitamine și minerale. De asemenea, nu exclude glucidele, lipidele sau carbohidrații din cadrul dietei. Produse precum avocado sau uleiul de măsline au un efect benefic asupra hidratării. 

În plus, poți menține nivelul optim de hidratare consumând minimum 1,5 litri de apă zilnic. 

Fiecare tratament dedicat îngrijirii tenului este diferit pentru fiecare persoană în parte. Așa cum fiecare individ se diferențiază prin propriile caracteristici, nevoile tenului diferă în funcție de particularități și nevoi. 

Sursă foto: Unsplash.com

related posts

Modifică setările cookies