5 alimente ca sa ne simtim (tot) mai bine


De cand s-a lasat atrasa si apoi fascinata de-a dreptul de lumea asta a nutritiei, Pofticioasa citeste tot soiul de studii, articole si carti din care sa traga invataminte benefice pentru talia ei traumatizata si nu numai. 


Gaseste de multe ori niste aberatii (citeam de curand ca “nutritionistii”, probabil unii in stare de ebrietate, au constatat ca si cartofii prajiti cu ketchup sunt excelenti pentru sanatate), dar da si peste informatii interesante pe care le impartaseste aici. De pilda, pasionata momentan de subiectul “super-alimente”, a descoperit 5, pe care intentioneaza sa le introduca in cantitati semnificative in meniu. Luati aminte:

Ceapa, luptatoarea impotriva cancerului – Cepele sunt in mod special pline de quercitina, un compus caruia i s-a dus vestea ca are proprietati anti-cancerigene (valabile in special in cazul cancerului pulmonar). Tot ceapa, la fel ca usturoiul sau prazul, ne poate apara si de cancerul de stomac. 

Dovlecelul, aliatul in slabit – Cu un continut ridicat de fibre si apa, dovleacul ne face sa ne simtim satui, desi am consumat foarte putine calorii. Sa nu uitam si ca e plin de vitamina C. Singura mea problema e ca nu ii prea suport gustul. Insa voi mai da o sansa.

Cartoful dulce, “cosmeticianul” – Un singur cartof dulce mediu – fiert, facut piure, copt sau cum il vreti voi – ne furnizeaza toata cantitatea zilnica necesara de vitamina C. Vitamina extrem de importanta pentru colagen, care da pielii noastre elasticitate. Cercetarile au legat consumul mare de vitamina C de o fata cu mai putine riduri. Cartofii dulci adusi taman din SUA sunt scumpi in Romania – cam 10-12 lei kg, dar luati macar unul, de test.

Cajuul, izgonitorul de foame – Din tot familionul de nuci, cajuul este cel mai sarac in grasimi, iar majoritatea pe care le are sunt grasimi bune. Exista studii care arata ca oamenii care mananca regulat nuci (in special caju) sunt mai slabi decat cei care nu o fac. Moderatia e de aur insa, pentru ca stiti ca pot sari de 600 calorii pe suta de grame.

Curry, intaritorul de imunitate – Turmericul contine cucurmina, care are proprietati antiinflamatoare si chiar anticancerigene. Poate fi si o hrana pentru creier, pentru ca multe studii sugereaza ca ar proteja de Alzheimer. Suficiente motive sa gustam niste curry.

Randul vostru, acum. Ce mega-alimente consumati si ce beneficii simtiti ca v-au adus?

Text preluat de pe www.pofticioasa.ro. Acolo gasiti mai multe aventuri ale Pofticioasei

related posts

Modifică setările cookies