5 boli care ne ocolesc de obicei pentru ca suntem femei


Exista multe boli care apar doar in randul femeilor, cum ar fi cele la sistemul reproducator, insa datorita faptului ca suntem femei, suntem mai aparate de alte boli extrem de grave. Iata cele 5 boli foarte des intalnite in care numarul bolnavilor de sex masculin este vizibil mai mare decat a celor de sex feminin.


Parkinson.

Barbatii sunt de 1.5 ori mai dispusi la aceasta boala decat femeile. Estrogenul este cel care ne apara pe noi femeile. 

Cancerul la ficat.

De 3 ori mai multi barbati sufera de aceasta boala. In plus, femeile diagnosticate cu acest tip de cancer, in stare terminala, traiesc cu 5 luni mai mult decat un barbat intr-o situatie similara.

Cancerul de piele.

Dintre bolnavii de acest tip de cancer, 57% sunt barbati. O explicatie ar fi faptul ca femeile se protejeaza de razele solare mai mult de-a lungul vietii.

Esofagul Barrett.

Esofagul Barrett este o afectiune in care epiteliul scuamos normal al esofagului, sub actiunea refluxului gastro-duodenal (acid si bilio-pancreatic), este inlocuit de un epiteliu columnar metaplazic care este alcatuit din celule caliciforme si columnare inalt diferentiate de tip gastric (in special fundic) sau de tip intestinal. Hormonii sexuali sunt cei care se pare ca apara femeile de aceasta complicatie.

Cancerul la gat si la cap.

Numarul barbatilor care sufera de aceste boli este dublu fata de numarul femeilor. Se crede ca estrogenul si progesteronul sunt din nou, aliatii nostri.

related posts

Modifică setările cookies