5 secrete pe care ar trebui sa le marturisesti ginecologului tau


Vizita la ginecolog este mai intima ca orice. Nu doar ca te verifica fizic, dar ginecologul trebui sa stie si toate detaliile picante din viata ta sexuala. Tocmai de aceea, trebuie sa fii sincera si deschisa. La ginecolog trebuie sa te dezbraci complet, chiar si de secrete.


Un detaliu poate schimba complet un tratament sau te poate face sa suferi mai mult decat iti inchipui. Dr. Lissa Rankin, un ginecolog din California, a scris o carte despre cat de periculoase sunt aceste secrete si de ce se tem femeile sa nu fie judecate de medicii lor. Uite ce anume NU trebuie sa ascunzi de medicul tau ginecolog.

Vrei un bebe? Afla de ce vizita la ginecolog este obligatorie

1. Cat alcool consumi
Alcoolul are niste efecte mult mai profunde asupra femeilor. De exemplu, combinatia alcool - pilule contraceptive poate fi fatala pentru silueta ta. Mai mult, consumul mai mare de alcool creste considerabil riscul de a face cancer mamar - deci medicul trebuie sa fie mai atent la acest aspect.

2. Cati parteneri sexuali ai avut
Nu te intreaba de curiozitate, ci ca sa stie cum sa te monitorizeze. Riscurile de a lua o boala cu transmitere sexuala sunt cu atat mai mari cu cat schimbi mai des partenerii. Totodata, in functie de asta, ginecologul iti poate recomanda o metoda contraceptiva potrivita.

3. Daca ai facut vreun avort
Din nou, un detaliu pe care ai vrea sa-l pastrezi doar pentru tine. Insa este foarte important, mai ales daca nu reusesti sa faci un copil: efectuarea unui avort poate poate fi de vina si poate spori riscurile unei nasteri premature sau a unui avort spontan. Nu in ultimul rand, daca ai facut un avort, cicatricele ramase pot ingreuna o eventuala operatie.

Tot ce trebuie sa stii despre sarcina dupa avort spontan

4. Cum stai cu libidoul
Daca libidoul tau e pe moarte, nu e cazul sa mimezi existenta placerii si in cabinetul ginecologului. Acesta poate ascunde o problema de natura hormonala, depresie sau alte probleme destul de serioase. Fii sincera! Pana la urma, e spre binele tau.

5. Cine e tatal copilului tau
Daca esti implicata intr-o relatie si esti insarcinata cu un alt barbat, nu-ti vine nicidecum sa dezvalui acest lucru tocmai unui strain. Te credem, insa sinceritatea este foarte importanta din punct de vedere medical pentru copilul tau. Nu e cazul sa-i risti viata cu o minciuna.

Tu ce nu poti sa-i spui ginecologului tau?

related posts

Modifică setările cookies