6 sfaturi ca sa scapi de senzatia de picioare umflate


Pe langa disconfortul termic pe care-l aduce canicula, caldura excesiva accentueaza un fenomen neplacut: umflarea picioarelor. Problemele apar mai ales atunci cand trebuie sa stai ore in sir la birou. Exista insa cateva trucuri pentru a scaap de senzatia neplacuta.  


1. Consuma cel putin doi litri de apa pe zi.  Aceasta recomandare este cu atat mai valabila cu cat afara este foarte cald. La temperaturi inalte, corpul pierde multe lichide prin transpiratie. Iar daca nu ii furnizezi o cantitate suficienta de apa, el va retine in tesuturi lichide de rezerva. De aici si retentia de lichide care duce la umflarea picioarelor.

2. Renunta la alimentele foarte sarate. Stim ca alunele, cipsurile sau grisinele iti sunt la indemana pentru gustare. Sau ca alunele merg de minune cu berea rece. Sau ca nu vrei sa stai in bucatare sa gatesti si mai scapi din cand in cand in fast food. Insa mare atentie, pentru ca toate aceste produse contin sare peste cantitatea zilnica admisa care este de 5 grame. Medicii spun ca alimentele proaspete, consumate ca atare, furnizeaza necesarul zilnic de sare.

3. Fa pauze de miscare! Chiar daca esti prinsa pana peste cap in proiectele pe care trebuie sa le termini inainte de vacanta, ridica-te la fiecare ora de pe scaun si plimba-te 10 minute. Astfel, circulatia sanguina si cea limfatica revin la normal si se mai atenueaza senzatia de picior greu.

4. Mergi la aqua gym! Incearca exercitiile de gimnastica in apa. Presiunea acesteia asupra picioarelor are drept efect eliminarea retentiei de lichide. In plus, iti vei modela coprul si vei scapa de celulita.

5. Ia suplimente cu ginko biloba! Este cunoscut efectul acestei plante in combaterea problemelor circulatorii. Totusi, ai grija si solicita sfatul medicului inainte de a lua acest supliment, mai ales daca ai probleme de sanatate.

6. Dormi cu picioarele mai sus de linia corpului! Sprijina picioarele pe o perna, pentru ca asa lichidele stagnante se intorc in circulatie. Daca totusi problema persista si se agraveaza, mergi la medicul de familie pentru ca senzatia de picioare umflate poate ascunde afectiuni renale sau cardiovasculare.

related posts

Modifică setările cookies