5 sfaturi pentru ameliorarea celulitei. Cum să prepari băutura răcoritoare care topește celulita


Aveți celulită și va sperie acest lucru? Vă întrebați mereu cum să scăpați de ea? Antrenorul de fitness Emi Kovacs vine în ajutor cu 5 sfaturi practice pentru ameliorarea aspectului de coajă de portocală. 


Iată ce trebuie să faceți și de ce ingrediente aveți nevoie pentru a vă prepara băutura răcoritoare anticelulitică! 

“Înainte să scoatem rochițele de vară din dulap, ne analizăm cu mare atenție în oglindă și observăm urmele lăsate de obiceiurile noastre  "vinovate". 

 Începem să ne biciuim pentru fiecare pas greșit, în loc să ne acceptăm așa cum suntem. Ne apucăm de "detox" și de cure drastice, în loc să facem alegeri nu pe baza unei obișnuințe, ci dând dovadă de inteligență. 

 Sfatul 1: 

Simpla reducere a consumului de zahăr, preparate cu un conținut ridicat de sare și a făinoaselor duce la pierderea de grăsime corporală. 

 Profitați din plin de fructele și legumele de sezon bogate în antioxidanți (spanac, ridichi, roșii, vișine, afine), ierburi aromatice  (busuioc, mărar, pătrunjel) și fibre pentru a elimina mai ușor toxinele 

din corp  (pâine integrală cu maia, semințe de in și de cânepă, ovăz, broccoli), precum și acizi grași omega 3 (păstrăv, macrou, somon, ton, măsline, nuci). 

Sfatul 2:

Automasajul cu scrub-uri din zaț de cafea și uleiuri esențiale care îmbunătățesc circulația (geranium, chili, grapefruit, lemongrass, rozmarin, migdale) trebuie să fie la ordinea zilei. 

 Sfatul 3:

Celulita răspunde bine la tratemente non-invazive de remodelare care au ca scop stimularea drenajului limfatic și retonifierea zonelor afectate. 

 Sfatul 4: 

Sportul dă rezultate pe termen lung: cu cât musculatura este mai definită, cu atât consumul de energie este mai mare.  

Genoflexiuni cu sărituri, fandări cu greutăți, urcări și coborâri de trepte, mers pe bandă în plan înclinat, Pilates pentru alungirea mușchilor, toate mișcările care solicită trenul inferior ne ajută să atacăm acele zone unde întâlnim celulita cel mai des. 

 De asemenea, posturile din yoga, cum ar fi de exemplu SARVANGASANA (postura lumânării) sau SHIRSHASANA (postura stând pe cap) îmbunătățesc  semnificativ fluxul limfatic. 

  Sfatul 5:

Hidratarea organismului este absolut necesară, chiar dacă nu transpirăm. Sistemul limfatic este stimulat și prin consumul adecvat de apă. Putem  îmbunătăți gustul apei, adăugând în ea sucul de la o lămâie stoarsă, frunze de mentă, busuioc proaspăt sau fructe de pădure. 

Băutură răcoritoare anticelulitică 

 Ingrediente: 

 • 2 castraveți 

 • 2 sticksuri de țelină apio 

 • rubarbă proaspătă 

 • frunze de pătrunjel 

 • ghimbir proaspăt 

 • o lămâie 

 • 1 l apă plată 

Ingredientele se pun în blender și se mixează la viteză maximă.  

Cantitatea recomandată este de 1 pahar de suc pe zi timp de 3-4 săptămâni. Trebuie consumat pe stomacul gol, înainte de a servi micul  dejun”, ne ajută cu sfaturi Emi Kovacs. 

Vezi și: Celulita, inamicul femeilor

related posts

Modifică setările cookies