7 sfaturi pentru o respiratie proaspata


Daca guma de mestecat sau bombonele mentolate nu-si mai fac treaba, e momentul sa face cateva schimbari in dieta pentru a scapa de mirosul neplacut al respiratiei. Iata cateva recomandari ale expertului american in nutritie, Gillian McKeith!


Daca mergi regulat la dentist si nu ai carii sau probleme gingivale, atunci respiratia cu probleme are drept cauza tulburarile digestive. In aceste conditii, alege doar alimentele care se consuma proaspete si sucurile de fructe.

Iti faci un bine si daca introduci in dieta zilnica meiul. Boabele acestei cereale impiedica dezvoltarea exploziva a bacteriilor in cavitatea bucala. Respiratia va avea numai de castigat daca vei adauga si patrunjel si chimen.

Cauta in piata frunze de nasturel sau lucerna frageda si adauga-le in salate. Aceste plante contin substante care au proprietati curative la nivelul cavitatii bucale. De asemenea, te vor ajuta sa digeri mai bine alimentele.

Evita pe cat posibil zaharul, dar si dulciurile rafinate care il contin. Vei preveni cu succes cariile, mirosul neplacut al respiratiei, dar si problemele digestive care vin odata cu abuzul de carbohidrati rafinati.

Apeleaza la suplimentele alimentare cu enzime digestive. La fel de bune sunt si cele care contin lactobacilul acidophilus. Daca faci o cura, vei constata imbunatatiri ale digestiei si implicit o improspatare a respiratiei.

Mananca fructele intre mese si niciodata la desert. Altfel, stationeaza mai mult in stomac, fermenteaza si te vei trezi ca respiratia ta proaspata este compromisa.

Spala-te pe dinti de doua, trei ori pe zi. Nu uita de periajul limbii si nici de folosirea atei dentare. Asa ca n-ar strica sa ai o periuta la serviciu si sa respecti cu strictete igiena bucala dupa fiecare masa.
 

related posts

Modifică setările cookies