7 terapiile naturiste care te scapa de problemele de sanatate


Daca nu esti adepta medicamentelor, injectiilor si a altor metode medicale de tratare a afectiunilor, opteaza pentru remediile naturiste prin care poti scapa de problemele de sanatate.


Sunt momente in viata cand sanatatea iti provoaca unele neplaceri. Urasti sa te indopi cu medicamente si ai vrea sa gasesti alte solutii pentru a trata eventualele probleme sau pentru a le preveni. Terapiile naturiste iti stau la dispozitie sub cele mai variate forme, asa ca profita de ele si lasa-te pe mana naturii!

1.    Homeopatia
Neglijata in trecut, homeopatia reprezinta astazi una dintre cele mai moderne si la indemana metode terapeutice naturiste. Prin homeopatie se urmareste tratarea bolilor prin stimularea capacitatii de vindecare a organismului, astfel incat medicamentele au o concentratie scazuta de substanta activa. Homeopatia trateaza cu succes unele afectiuni renale, ginecologice, respiratorii sau boli de piele.

2.    Acupunctura
O terapie controversata in medicina, care provine din China si se bazeaza pe teoria meridianelor energetice, acupunctura presupune inserarea unor ace la nivelul corpului, dar doar in punctele corespunzatoare canalelor energetice. Scopul este regasirea energiei Qi si refacerea legaturii dintre minte si corp. Acupunctura este recunoscuta ca fiind o metoda curativa pentru diverse afectiuni ginecologice, metabolice, hepatice si multe altele.

3.    Reflexoterapia
Una dintre cele mai frecvente terapii la care apeleaza lumea este reflexoterapia. Aceasta functioneaza prin presarea anumitor zone din talpa piciorului, care corespund anumitor organe din corp. Ca si regula, piciorului stang ii este asociata partea dreapta a corpului si invers. Aceasta metoda se foloseste pentru relaxarea si vindecarea trupului, a mintii si a sufletului si se induce relaxarea muschilor, alinarea durerilor si stimularea capacitatii de autovindecare a organismului.

4.    Hipnoza
O alta metoda controversata o reprezinta hipnoza, al carei scop este de a induce pacientul intr-o stare de maxima relaxare fizica si psihica, intermediara intre starea de veghe si cea de somn, astfel incat acesta sa aiba deschiderea necesara pentru a face unele schimbari in viata. Terapeutul il ghideaza pe pacient pentru a atinge aceasta stare si patrunde in subconstientul lui pentru a descoperi radacinile problemelor lui. Aceasta terapie poate vindeca anxietatea, fobia sau ii poate ajuta pe pacienti sa renunte la fumat.

5.    Chiropractica
Aceasta metoda actioneaza favorabil in tratarea sau prevenirea bolilor sistemului muscular si osos, care pot afecta sistemul nervos si sanatatea intregului organism. Aceasta metoda este aplicata cu ajutorul mainilor si reprezinta manipularea articulatiilor si vertebrelor pentru revenirea acestora in spatiile lor articulare. Terapia trateaza leziuni ale meniscului sau ale gleznelor, tendoanelor sau rupturi musculare vechi.

6.    Kinetoterapie
Cunoscuta sub denumirea de gimnastica medicala, kinetoterapia reprezinta terapia prin miscare si este utila in recuperarea medicala dupa ce pacientul sufera anumite interventii chirurgicale sau este diagnosticat cu anumite afectiuni. Kinetoterapia echilibreaza sistemul energetic al corpului si isi indreapta atentia in special asupra muschilor si miscarii corpului.

7.    Terapia Bowen
Terapia Bowen este un concept nou in manipularea corporala, o metoda non-invaziva care actioneaza in vederea regasirii echilibrului neuro-muscular. Terapeutul isi aseaza mainile pe corpul pacientului si transmite energia prin miscari delicate, fara a presa, pentru a permite corpului sa se relaxeze si sa se reconecteze cu mintea.
 

related posts

Modifică setările cookies