Evelyn Lauder, creatoarea funditei roz de lupta impotriva cancerului, rapusa de cumplita boala


Evelyn Lauder, creatoarea panglicii roz care simbolizeaza lupta contra cancerului mamar, a murit sambata, in resedinta ei din New York, la varsta de 75 de ani, scrie hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.


Evelyn Lauder, nora celebrei Estée Lauder, a fost diagnosticata cu cancer ovarian in 2007, dar a continuat sa lucreze pentru compania de produse cosmetice Lauder si sa promoveze campaniile de constientizare in randul populatiei in privinta riscurilor de declansare a cancerului. Ea a invins o alta forma de cancer - cel mamar - in 1989.

Marea ei cruciada contra cancerului mamar a inceput in 1992, cand, impreuna cu buna ei prietena Alexandra Penney, fostul editor-sef al publicatiei Self, a creat panglica roz, devenita un simbol al luptei contra cancerului mamar.

Modelul britanic Elizabeth Hurley, care a fost multi ani imaginea produselor Estée Lauder, a postat luni pe Twitter un mesaj prin care isi exprima tristetea pentru disparitia lui Evelyn Lauder: "Sa te odihnesti in pace, draga mea prietena si mentor, Evelyn Lauder. Imi vei lipsi foarte mult. Lumea nu va uita niciodata munca pe care ai depus-o in lupta contra cancerului mamar".
 

related posts

Modifică setările cookies