Acneea la maturitate: de ce apare si care sunt solutiile


Acneea este, de regula, o problema a tinerilor aflati la adolescenta, ca urmare a fluctuatiilor de hormoni. Atunci cand persista si in viata de adult insa, ea este semn al unor probleme mai profunde. Perfecte.ro a stat de vorba cu Mihaela Leventer, medic dermatolog, pentru a vedea care sunt cauzele, dar si solutiile pentru aceasta problema.


La femei, cosurile la maturitate pot ascunde mai multe probleme. Mai intai de toate, ele apar ca urmare a unei ingrijiri cosmetice neadecvate - folosirea unor produse nepotrivite aplicate pe ten. Totodata, cosurile pot aprea din cauza unui ovar polichistic sau a unei modificari a secretiei de testosteron, dupa cum ne-a explicat Mihaela Leventer.

La barbati, acneea ia nastere de regula din cauza traumatizarii a pielii in cadrul procesului de ingrijire cutanata.

Care sunt solutiile?
"Tratamentul trebuie recomandat de dermatolog. El este antrenat sa recunoasca problemele pielii, cunoaste oferta medicala si poate sa iti recomande produsele potrivite pentru fiecare problema in parte. Nu este de competenta farmacistei care a invatat cum sa vanda si nici a vecinei.",  a spus Mihaela Leventer pentru Perfecte.ro.

related posts

Modifică setările cookies