Adio pilula contraceptiva pentru femei! Cum vei putea tine la distanta sarcinile nedorite de-acum


Cercetatorii australieni au reusit sa ii faca pe soarecii de sex masculin sa devina infertili prin blocarea functionarii a doua proteine, intrand astfel intr-o noua etapa a procesului de creare a unei pilule contraceptive pentru barbati, afirma autorii unui studiu publicat marti.


Cercetatorii de la Universitatea Monash din Melbourne au modificat genele soarecilor masculi pentru a bloca doua proteine din celulele musculare care permit celulelor spermatice sa calatoreasca prin organele reproductive ale animalului. Soarecii au ramas perfect sanatosi si s-au acuplat cu femele, insa fara ca acestea sa nasca pui, a declarat Sabatino Ventura, coordonatorul studiului.

Cercetatorii de la Universitatea Monash, care au colaborat cu colegii lor de la Universitatea Melbourne si de la Universitatea Leicester (Marea Britanie), incearca in aceasta perioada sa reproduca de maniera chimica acest fenomen genetic. O eventuala reusita va duce la crearea unei pilule contraceptive pentru barbati in cel mult zece ani.

"Urmatoarea etapa va fi dezvoltarea unui contraceptiv oral masculin, care sa fie eficient, sigur si reversibil cu usurinta", a subliniat Sabatino Ventura.

Citeste mai multe pe Mediafax.

related posts

Modifică setările cookies