Adio, prezervative! Acest gel contraceptiv poate împiedica sarcinile nedorite mai bine decât orice metodă clasică


Relațiile intime intră într-o nouă eră grație descoperirilor științifice. Un gel-minune, care e testat în prezent, a dat randament mai mare decât prezervativul.


Cunoscut drept cel mai bun mijloc de contracepție, pe lângă abstinență, prezervativul ar putea deveni istorie în scurt timp. Un gel-minune, testat deja pe mai multe cupluri din SUA, demonstrează fără îndoială că e cea mai bună metodă de a preveni o sarcină nedorită. Mai multe universități din America sunt implicate în acest moment într-o serie de experimente care au ca scop identificarea avantajelor și efectelor secundare ale gelului.

Unguentul, destinat bărbaților, se folosește foarte simplu. Înainte de actul sexual, umerii sau brațele pot fi unse cu această substanță, care odată intrată în piele are ca efect reducerea cantității de spermă pe care o produce un bărbat. 

Potențialul acestui gel este imens”, spune dr. William Bremner, de la Universitatea din Washington, citat de Daily Mail. În ultimii trei ani, 50 de cupluri au testat noua metodă de contracepție, iar cele mai frecvente efecte secundare semnalate au fost creșterea în greutate (prin creșterea masei musculare) și acnee. 

În prezent, singurele măsuri contraceptive pentru bărbați acceptate sunt prezervativul și vasectomia. În schimb, femeile au acces la mai multe metode, însă multe dintre ele vin cu o serie de complicații și efecte secundare. Dacă gelul-minune se va dovedi eficient, va deveni primul mijloc de contracepție pentru bărbați de la inventarea prezervativului, în secolul a XVIII-lea.

Institutul Național de Sănătate Publică din SUA este în proces de selectare a 420 de cupluri pentru continuarea testării în următorii trei ani. 

Avantaje și dezavantaje ale gelului contraceptiv

Dacă soluția se va dovedi eficientă, gelul contraceptiv va fi folosit, probabil, la scară largă. Dincolo de avantajul clar pe care îl are această soluție ingenioasă – eliminarea disconfortului pe care îl presupune folosirea prezervativului – gelul-minune nu oferă protecție împotriva bolilor venerice. Afecțiuni precum sifilisul s-ar putea răspândi mult mai ușor și mai rapid, din cauza lipsei unei bariere fizice între organele sexuale feminine și masculine. 

  • Adio, prezervative! Acest gel contraceptiv poate împiedica sarcinile nedorite mai bine decât orice metodă clasică

related posts

Modifică setările cookies