Afla care sunt grasimile de care are nevoie corpul tau


"Organismul nostru nu poate functiona fara grasime, deci in fiecare zi trebuie sa ii dam o doza minima", spune medicul nutritionist Mihaela Bilic. Experta in nutritie ne explica care sunt cele mai bune grasimi pentru organism si cele de care trebuie sa ne ferim.


Grasimile "bune"
Grasimile "bune" sunt grasimile nesaturate, grasimile de natura vegetala sau grasimea de peste.
"Daca ne referim la grasimile vegetale, atunci este bine sa consumam ulei de floarea soarelui sau ulei de masline. De multe ori consumul de ulei este in exces, crezand ca facem un lucru bun. Nu trebuie sa consumam mai mult de o lingura de ulei” - este sfatul Mihaelei Bilic.

Grasimea care nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra este grasimea din peste.  "Acei acizi grasi esentiali Omega 3 pe care organismul nu ii poate sintetiza si care trebuie adusi din alimentatie se gasesc in pestele gras. Pestele gras ar trebui introdus macar de doua ori pe saptamana in dieta noastra, fie proaspat, fie congelat sau la conserva", explica Mihaela Bilic.

Grasimi nerecomandate
Grasimile care nu sunt bune sunt grasimile saturate de origine animala, deci tot ce inseamna slanina, carne grasa, cascaval, branza topita.

"Grasimea trebuie foarte bine aleasa. Dace e vorba de grasime animala, este bine sa consumam unt, pentru ca untul este grasimea care este perfect echilibrata din punct de vedere nutritiv: are vitaminele liposolubile A si D, prezente in mod natural. Cantitatea trebuie sa fie una extrem de mica – un varf de cutit, un cubulet de 10 grame", spune Mihaela Bilic.

Sfaturile Mihaelei Bilic
- Pielea de la pui si de la peste este suta la suta grasime, deci trebuie eliminata din alimentatie
- Carnea slaba de porc este mai sanatoasa decat carnea de vita, pentru ca porcul fiind un animal nerumegator grasimea lui este mai putin saturata decat cea de vita
- In ceea ce priveste grasimile din lactate, produsele din lapte de capra sunt cel mai usor de digerat si au moleculele de grasime mult mai mici decat cele de vaca.
 related posts