Ingrediente care alina durerea


Daca esti genul de persoana obisnuita sa apeleze la medicamente pentru cel mai mic disconfort fizic, iti sugeram sa incerci, macar o data, o abordare naturista, mai prietenoasa pentru organismul tau.


Exista afectiuni care cauzeaza durere cronica. Persoanele care experimenteaza acest tip de simptom nu gasesc cu usurinta remediul ideal pentru a redobandi bunastarea necesara bunei desfasurarii a activitatilor zilnice. Daca ar cauta solutii salvatoare in jurul lor insa, suferinzii ar descoperi ca frigiderul este cel mai bun prieten al luptei impotriva durerii.

O multime de studii arata ca, desi nu au capacitatea de a anula durerile in totalitate, exista o serie de alimente care pot alina disconfortul fizic.

Iata cateva dintre ele.

1. Ghimbirul

Ghimbirul isi are originile in India si China si este unul din cele mai vechi si populare condimente. Puternic, cu o aroma intepatoare si iute, dar foarte proaspata, ghimbirul se foloseste in toate tipurile de mancaruri. Proprietatile lui terapeutice sunt extraordinare, el fiind folosit pentru a alina deopotriva dureri stomacale si probleme cardiace. Ghimbirul este un bun anti-inflamator si il poti folosi fara niciun fel de problema in infuzii.

2. Salvia

Salvia este o planta utilizata atat in scopuri decorative, cat si in scopuri medicale. Efectul salviei este detoxifiant si protejeaza impotriva diverselor infectii care apar in sezonul rece. Tonica salvia nu trebuie sa lipseasca din niciun camin.

3. Cafeaua

O ceasca de cafea poate alina durerile de cap si poate oferi aportul de antioxidanti necesari organismului in fiecare zi. De asemenea, consumul de cafea poate preveni aparitia cancerului.

4. Somonul

Bogat on Omega 3, somonul reprezinta o sursa extraordinara de antioxidanti si proteine, iar grasimile din acest peste sunt extrem de sanatoase. Ceea ce s-ar putea sa nu stii despre somon este ca detine in compozitie triptofan, un aminoacid esential care stimuleaza productia de serotonina si vitamina D, care mentine un nivel normal de calciu si de fosfor din organism.

5. Ceaiul verde

Folosit de secole in scopuri medicinale, ceaiul verde este o excelenta sursa de polyphenol, care ajuta la reducererea radicalilor liberi din corp (agenti care slabesc organismul si ataca molecule vitale, precum ADN-ul).

6. Uleiul de masline

Acest ingredient este un puternic anti-inflamator, care poate fi comparat fara retineri cu medicamentele de pe rafturile din farmacii. Uleiul de masline reduce riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare si este un element nelipsit din dieta mediteraneeana.

7. Ciresele

Ciresele neutralizeaza efectul radicalilor liberi din organism si ajuta la combaterea inflamatiilor. Mici, dar eficiente, fructele au un efect miraculos asupra tesuturilor, remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, favorizeaza transpiratia si amelioreaza starile febrile.

Sursa: Depici.ro

 

related posts

Modifică setările cookies